Căutare Live

Fost consilier ANAF, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Un fost consilier ANAF a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, după ce a solicitat şi primit de la administratorul unui magazin materiale de construcţii pentru realizarea unui gard la un imobil.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţiei, în această lună, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea şi de Georgel Damian şi au menţinut hotărârea Tribunalului Vrancea prin care l-a condamnat pe acesta la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. De asemenea, instanţa i-a interzis exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a desfăşura activitatea de inspector ANAF, pe o perioadă de 3 ani. Hotărârea este definitivă.

Pe data de 21 iunie 2018, o persoană a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea cu privire la faptul că, Georgel Damian – consilier superior în cadrul ANAF, i-a pretins mai multe bunuri (materiale de construcţii – ţeavă metalică, ciment şi pietriş – precum şi spaliere de beton) pe care intenţiona să le folosească la construcţia unui gard împrejmuitor al unui imobil.

“Pentru a-l determina pe denunţător să accepte remiterea bunurilor solicitate, bărbatul şi-a declinat calitatea oficială, precizând că a constatat mai multe abateri de la legislaţia fiscală la magazinul pe care denunţătorul îl administrează, nereguli care ar fi putut fi sancţionate cu amendă de cel puţin 2000 de lei. Totodată, a menţionat că urmează să efectueze un control la sediul firmei în luna august 2018”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că acest consilier a solicitat ca bunurile menţionate să-i fie remise până la data de 23 iunie 2018, însă întrucât denunţătorul nu a putut procura o parte din materialele de construcţii solicitate, acesta a acceptat să şi le procure singur, eşalonat, pretinzând de la denunţător doar contravaloarea acestora.

Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, consilierul public fiind prins în flagrant , după ce a primit de la denunţător suma de bani şi materialele de construcţii.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri