Antena Căutare

Fostul consul al Romaniei in Singapore, Silviu Ionescu, va fi eliberat din arest

Fostul insarcinat al Romaniei in Singapore, Silviu Ionescu, va fi eliberat din arest, joi seara, din Penitenciarul Rahova. Instanta a decis inlocuirea masurii arestului preventiv cu obligativitatea de a nu parasi tara.

Pe data de 17 noiembrie, Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti a constatat, din oficiu, ca arestul in cazul lui Ionescu este legal si temeinic, instanta respingand o cerere a sa de inlocuire a masurii arestarii cu obligarea de a nu parasi tara.

Silviu Ionescu a fost trimis in judecata pe 1 iulie, de catre procurorii Parchetului instantei supreme. Ionescu este acuzat de ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii.

Din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat ca, in 15 decembrie 2009, Silviu Ionescu, insarcinat cu afaceri "ad interam" al Romaniei in Singapore, in timp ce conducea un autoturism Audi A6 apartinand Ambasadei Romaniei, nerespectand culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersectie semaforizata, doua persoane in varsta de 30 si, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar.

Anchetatorii sustin ca in loc sa opreasca si sa cheme o ambulanta pentru victima, acesta si-a continuat drumul si la urmatoarea intersectie a mai accidentat un tanar. Mai mult chiar, ar fi incercat sa-si ascunda fapta si si-a inscenat furtul masinii.

Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate in urma primului accident rutier, celelalte doua suferind leziuni.

Silviu Ionescu a negat ca s-ar fi aflat la volanul masinii care a provocat accidentul din 2009.


Cazul FNI: Nicolae Popa, extradat in Romania, in decembrie?... Fostul consul al Romaniei in Singapore, Silviu Ionescu, va fi eliberat din arest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x