Antena Căutare

„Medicii sunt speriați, nu trebuie amenințați, pedepsiți!” Fostul ministru al Sănătății vorbește despre „efectul Suceava” în spitalele românești

Fostul ministru al Săntății este, în prezent, managerul Spitalului Clinic Județean Oradea. El a vorbit despre situația colegilor din Suceava, din spitalul transformat într-un focar de coronavirus pentru pacienți și cadrele medicale.

Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre situaţia dramatică de la Suceava.

„Este grav că s-a ajuns în această situaţie şi practic trebuia gestionată mai bine această situaţie de la început, pentru a nu pune în pericol pacienţii şi personalul medical. Sănătatea fiecărui medic este preţioasă şi valorează greutatea în aur a doctorului respectiv pentru orice ţară, nu doar pentru România.

Eu îmi doresc ca acest nou manager militar să stabilească exact care sunt medicii, care sunt pacienţii care trebuie să fie ţinuţi sub observaţie, în carantină, care trebuie să fie trataţi, în aşa fel încât situaţia să revină la normal (...) Nu trebuie să îi pedepsim, să nu încercăm să îi ameninţăm. Practic, noi trebuie să le asigurăm condiţii de muncă în aşa fel încât ei să salveze cât mai multe vieţi.

Personalul medical este speriat şi, dacă nimeni nu discută cu ei şi li se explică exact care este situaţia, dacă există această secretomanie din partea autorităţilor (...), gândiţi-vă ce temeri au pacienţii.

Mă întâlnesc în Urgenţă cu pacienţi care vin pentru alte probleme de cât probleme legate de coronavirus şi vreau să vă spun că refuză internarea, chiar dacă ar necesita, poate supraveghere, anumite intervenţii. Refuză internarea şi spun, „Domnule profesor, venim după ce se mai linişteşte. Locurile din spital sunt necesare acum pentru oamenii care sunt cu această boală”, a spus Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii.

Ei sunt polițiștii salvatori de la Lunca Corbului! În toiul nopții, au găsit un bărbat înjunghiat și lăsat să moară în s... Tătaru: Sunt 3.183 de cazuri de coronavirus şi 116 decese. În acest moment avem trei focare de infecţie - Suceava, Arad ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x