Antena Căutare

Fostul primar al orasului Zarnesti, deferit justitiei pentru coruptie

Gheorghe Lupu a fost deferit justitiei, dupa ce procurorii au stabilit ca ar fi primit mita masini, materiale de constructii si servicii in valoare de peste 50.000 de euro pentru ca o firma sa-si pastreze contractele cu primaria

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Brasov l-au trimis in judecata pe Gheorghe Lupu, fost primar al orasului Zarnesti, judetul Brasov, pentru luare de mita, - abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinta obtinerii de catre functionarul public pentru sine sau altul a unui avantaj patrimonial si uz de fals, informeaza, marti, DNA.

In acelasi dosar va fi judecat si Adrian Enescu, administrator al Aditom SRL Zarnesti, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice dar si Claudiu Lupu, asociat al SC M&L Invest SRL, pentru folosire, cu rea credinta, a bunului sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza a alta societate in care are interese direct sau indirect si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii au stabilit ca, in perioada 2004 - 2005, fostul primar Gheorghe Lupu a pretins si primit, in mod constant, pentru sine si pentru membrii familiei sale mai multe bunuri, doua autoturisme, materiale de constructii si servicii, lucrari de constructii la imobilele sale, in valoare 52.963 de euro de la un denuntator, administrator al unei societati comerciale din Zarnesti, pentru ca firma denuntatorului sa-si mentina contractele de lucrari si servicii pe care le avea in derulare cu Primaria orasului Zarnesti si sa obtina in continuare contracte, fara respectarea prevederilor legale in materia achizitiilor publice.

De asemenea, in 2007, primarul, beneficiind de complicitatea lui Enescu a achitat acestei societati peste 31.000 de lei, reprezentand contravaloarea unor importante cantitati de apa imbuteliata achizitionate in baza legislatiei privind rezervele de stat, pe baza a doua facturi fiscale false, in conditiile in care marfa nu a intrat in gestiunea Primariei orasului Zarnesti.

La randul sau, Claudiu Lupu, folosindu-se de o factura intocmita de el in fals, a instrainat un autoturism de lux apartinand acestei firme, fara cunostinta administratorului societatii si a denuntatorului, acesta din urma fiind celalalt asociat. Prin aceasta, a diminuat in mod nelegal patrimoniul societatii si a obtinut un beneficiu in interes personal in suma de 17.000 de euro.

Primaria orasului Zarnesti s-a constituit parte civila in acest dosar pentru a recupera prejudiciul.

Procurorii au pus sechestrul asigurator pe bunurile imobile lui Gheorghe Lupu si Adrian Enescu.

Sursa: jurnalul.ro

Cod Rosu de inundatii pe Prut si Siret, prelungit pana miercuri la ora 16.00... BAC 2010: A doua sesiune, in august-septembrie. Vezi calendarul probelor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x