Antena Căutare

Fostul sef SIE Catalin Harnagea: "Ma aflam pe lista de asasinate a lui Vintu"

Judecatorii au publicat, luni, motivarea arestarii preventive a lui Sorin Ovidiu Vintu. Potrivit acesteia, omul de afaceri "reprezinta un pericol public", iar infractiunile comise sunt "de o gravitate extrema". In paralel cu aceste acuzatii, se pare ca Vintu avea o lista cu persoane care trebuiau asasinate. Cel putin asta reiese dintr-o declaratie a fostului sef SIE, Catalin Harnagea, obtinuta de Evenimentul Zilei.

In interviul publicat, luni, de sursa precizata, Catalin Harnagea sustine ca se numara printre persoanele vizate de omul de afaceri.

"In 2000, am primit un raport care spunea ca Sorin Ovidiu Vintu cauta oameni in zona interlopa pentru a-i folosi in asasinate. Raportul mi-a fost inaintat fiindca, dupa spusele acelui ofiter eram o posibila tinta. Am cerut unitatii care se ocupa de protectie informativa si operativa a SIE sa cerceteze aceasta informatie. Intregul document, inclusiv concluzia cercetarii pana la data cand am parasit Serviciul, a fost predate unitatii de profil", a declarat Catalin Harnagea, pentru Evenimentul Zilei.

Despre asasinatele planuite de Vintu vorbeste si consultantul politic Dan Andronic, acelasi care, cu doua zile inainte de arestarea omului de afaceri, il prevenea pe acesta ca "vine Nicolae Popa". Dan Andronic sustine, pe blogul său, ca Sorin Ovidiu Vintu a pus la cale o tentativa de asasinat, in anul 2001, care il viza atat pe el, cat si pe Catalin Harnagea, fost sef SIE, pe Petre Mihai Bacanu si pe Dan Fischer.

"Pentru cei care se fac ca au uitat, dar si pentru cei care nu au apucat sa citeasca la vremea respectiva, mica mea pasiune pentru faptele infractionale ale lui SOV provine dintr-un sentiment al justitiei neinplinite. Nu ma refer la potlogariile de mai sus, facute cu pixul procurorilor si cu ciocanelul judecatorilor, ci la tentativa de asasinat pusa la cale in anul 2001 de catre acest individ. Pe lista facuta de el era Catalin Harnagea, fost sef SIE, Petre Mihai Bacanu, Dan Fischer si subsemnatul. Citez din Raportul Armaghedon III intocmit de ziaristii de la Romania Libera: SOV a comandat asasinate. Lista contine urmatoarele nume: Catalin Harnagea, Dan Andronic, Dan Fischer, Costel Bobic, Petre Mihai Bacanu. El a decis lichidarea fizica a persoanelor pe care le considera "vinovate" de dezvaluirile din presa legate de FNI. Intermediarul gasit de Vantu pentru a aranja asasinatele este Calin Mailat, un personaj din lumea interlopa aflat in solda lui SOV. Numai pentru asasinarea lui Harnagea a platit 70.000 de dolari", noteaza Dan Andronic.

Potrivit consultantului, acest dosar a fost ingropat, desi exista casete inregistrate.

Sorin Ovidiu Vintu a fost arestat in noaptea de 9 spre 10 septembrie, fiind acuzat de favorizarea fugii din tara a lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor. Alaturi de Vintu, au mai primit mandate de arestare pentru 29 de zile Alex Stoica si Octavian Turcan.

Gabriel Oprea: Pensiile militare nu vor scadea sub 3.000 de lei. Unele vor creste... VIDEO! Neamt: Copil snopit in bataie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x