Antena Căutare

Fotografie cu Freddie Mercury scoasă la licitație pe eBay în scoupuri caritabile

Fotografie cu Freddie Mercury scoasă la licitație pe eBay în scoupuri caritabile

Fotografie cu Freddie Mercury scoasă la licitație pe eBay în scoupuri caritabile Galerie
Freddie Mercury | eBay.co.uk

Freddie Mercury pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, s-a născut pe insula africană Zanzibar, la acea vreme colonie britanică, acum parte a Tanzaniei. Părinții săi, Bomi Bulsara și Jer Bulsara erau perși din India care practicau religia antică zoroastrianp. Mercury avea o soră mai mică, pe nume Kashmira.

Mercury a fost trimis în India la vârsta de 7 ani pentru a merge la Peter’s Boys School, o școală pentru băieți din Panchgani lângă Bombay. La St. Peter's, a fost un elev strălucit care a excelat la sport și a învățat să cânte la pian. La școală, a format o formație, denumită The Hectics, unde el cânta la pian. Tot la St. Peter's a început să-și spună „Freddie”. Mercury a rămas în India în copilărie, locuind cu bunica și mătușa lui. Și-a completat educația în India la St. Mary’s High School în Magazon înainte sa se întoarcă în Zanzibar. El spunea că cea mai frumoasă perioadă din viața sa a fost copilăria.

În anul 1991, cu o zi înainte de a muri, pe 23 noiembrie, Freddie Mercury a anunțat public că este infectat cu virusul HIV. El a declarat: “În urma relatărilor din presă din ultimele două săptămâni, doresc să confirm că am fost testat seropozitiv și că am SIDA. Am simțit că este corect să țin această informație doar pentru mine până acum pentru a proteja intimitatea celor din jurul meu. Acum a venit timpul pentru ca prietenii și fanii mei din toată lumea să afle adevărul și sper că toată lumea se va alătura doctorilor mei în lupta acestei boli teribile. Intimitatea a fost mereu specială pentru mine și sunt cunoscut pentru lipsa de interviuri. Vă rog să înțelegeți că această politică va continua.”

La mai puțin de 24 de ore de la declarația pe care o făcuse, Mercury a murit pe data de 24 noiembrie 1991 la vârsta de 45 de ani. Cauza decesului a fost bronhopneumonie cauzată de SIDA. Chiar dacă acesta nu mai participase de ani de zile la slujbe religioase, înmormântarea lui Freddie a fost făcută de un preot zoroastrian. Cântărețul Elton John și membrii rămași din formația Queen au luat parte la înmormântare. Trupul său a fost incinerat la cimitirul Kensal Green, iar cenușa sa a fost împrăștiată pe malurile lacului Geneva, lângă Montreux, Elveția, locul unde Freddie și-a petrecut ultimii ani din viață.

Prin testament, Mercury i-a lăsat lui Mary Austin, cea care a fost iubirea vieții lui, după cum declara artistul, jumătate din avere, iar cealaltă jumătate părinților și surorii lui. El i-a mai lăsat bucătarului său 500.000 de lire, 500.000 de lire asistentului, 100.000 de lire șoferului și 500.000 de lire partenerului său Jim Hutton. Mary Austin a moștenit casa acestuia.

Deși formația Queen nu a fost foarte apreciată de criticii de muzică rock, aceasta a fost și continuă să fie extrem de iubită și apreciată în întreaga lume. Dovada clară este nominalizarea sa foarte târzie în Rock and Roll hall of Fame abia în 2001.

Moartea lui Freddie Mercury a reprezentat un moment important în istoria SIDA. În primăvara anului 1992, membrii rămași în viață din formația Queen au pus bazele asociației The Mercury Phoenix Trust, organizând un concertul tribut Freddie Mercury pentru prevenirea SIDA. Concertul, care a avut loc pe Wembley Stadium în fața a 72.000 de oameni, a inclus nume mari din lumea muzicii, precum: Robert Plant, Extreme, Elton John, Metallica, David Bowie, Annie Lennox, Tony Iommi, Guns N' Roses, Elizabeth Taylor, George Michael, Def Leppard și Liza Minnelli.

O fotografie cu Freddie Mercury bebeluș, intitulată 'Beautiful Baby', semnată de Jer Bulsara, mama artistului, a fost pusă la vânzare pe eBay, pe 20 noiembrie 2018, urmând ca fondurile să fie utilizate în scopuri caritabile. Poza printată și înrămată a fost dăruită de către mama sa, Jer Bulsara pentru The Mercury Phoenix Trust. Scopul era ca această poză să fie scoasă la licitație pentru a strânge fonduri pentru asociația de caritate a lui Freddie Mercury. Licitația caritabilă pe eBay va dura până pe 30 noiembrie 2018.

Această fotografie este unică și a fost scoasă la licitație cu ocazia World AIDS Day. Poza îl înfățișează pe Freddie bebeluș, fotografia fiind făcută în Zanzibar, reprezentând cea mai frumoasă perioada din viața sa, copilăria.

Sursă foto: eBay.co.uk, reddit.com

Bilanțul pensiilor în 2018. Bani în plus pentru cei cinci milioane de pensionari din România... Un martor, dezvăluiri cutremurătoare despre militarul mort de la Alba Iulia: ”L-a aruncat de acolo ca pe o păpușă!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x