Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Franța salută decizia privind corvetele militare Naval Group

Ministrul francez al Forțelor Armate a declarat că încredințarea companiei Naval Group pentru contractul care privește corvetele multifuncționale este „un impact economic pozitiv”. 400 de locuri de muncă vor fi consolidate în următorii cinci ani.

Ministrul francez al Forțelor Armate a declarat că încredințarea companiei Naval Group pentru contractul care privește corvetele multifuncționale este „un impact economic pozitiv”. 400 de locuri de muncă vor fi consolidate în următorii cinci ani.

"Ministerul român al Apărării a anunţat pe 3 iulie 2019 victoria Naval Group, în asociere cu şantierul român SNC, în competiţia organizată pentru furnizarea a patru corvete multifuncţionale şi pentru modernizarea a două fregate româneşti T22. Florence Parly, ministrul Forţelor Armate, salută această decizie, care se înscrie deplin în efortul de construire a unei Europe a apărării puternice şi ambiţioase", se arată într-un comunicat oficial al Ministerului Forţelor Armate din Franţa.

Suma totală a contractului va fi de 1,2 miliarde de euro pentru patru livrări și doua modernizări. Prima covertă va fi livrată în anul 2022.

"Această decizie va avea un impact economic pozitiv pentru şantierele navale şi pentru firmele subcontractante vizate de această comandă. Peste 400 de locuri de muncă vor fi consolidate la Naval Group în următorii cinci ani", declară Ministerul francez al Forţelor Armate.

Asocierea dintre compania franceză Naval Group și Șantierul Naval Constanța a câștigat licitația pentru furnizarea unor corvete multifuncționale, marți, 2 iulie 2019.

Recomandari