Antena Căutare

Fraudă de proporții la o postliceală sanitară. Zeci de diplome, anulate după ce s-a descoperit că testele fuseseră completate de examinatori 

O fraudă de proporții a fost descoperită la Școala Postliceală Sanitară din Piatra Neamț, unde aproape 100 de foști elevi, profesori și medici au fost fost judecați. Nimeni, însă, n-a primit pedepse cu executare, însă absolvenților le-au fost anulate diplomele. 

Fraudă de proporții la o postliceală sanitară. Zeci de diplome, anulate după ce s-a descoperit că testele fuseseră completate de examinatori 
Fraudă de proporții la o postliceală sanitară. Zeci de diplome, anulate după ce s-a descoperit că testele fuseseră completate de examinatori

Procesele în cazul fraudei de la fosta Școală Postliceală Sanitară din Piatra Neamț a scos la iveală faptul că foști elevi, profesori, dar și medici s-au aliat pentru ca absolvenții să ia note de trecere la examenul care atesta calitatea de asistent medical, potrivit Adevărul.ro.

Ancheta a scos la iveală faptul că, pentru unii, cursurile din cei trei ani au fost opționale, netrecând de prea multe ori pe la școală, în timp ce pentru alții, secretara unităţii le-a procurat proiectele de absolvire, pe care le avea de la promoţiile anterioare.

Ce se întâmplă cu diplomele false de la Spiru Haret. Şase persoane reţinute în dosarul privind fraudarea examenelor de licenţă şi master

Ba mai mult, înregistrările luate de pe camerele de supraveghere au scos la iveală modul de ”operare” al examinatorilor. Mai exact, aceștia aveau mai multe pixuri, stabileau care este mai aproape de culoarea cu care s-a scris teza şi treceau la „treabă“. În testele grilă erau întrebări care aveau unul, două sau chiar trei răspunsuri corecte, iar corectorii au completat tot ce trebuia pentru note cât mai mari.

De asemenea, după vizionarea înregistrărilor s-a constatat că secretarul şcolii a mers prin sălile în care se corectau lucrările şi a solicitat membrilor comisiilor să-şi încalce atribuţiile.

Ba mai mult, deși au existat medici care n-au vrut să se vândă, un al treilea examinator a completat lucrările slabe numai atunci când ceilalţi nu erau atenţi, ori erau ieşiţi. Iar faptele revoltătoare nu se opresc aici, întrucât în alte săli unghiul camerei de filmat a fost poziţionat ca să nu permită focalizarea pe corectarea lucrărilor.

Scandalul diplomelor false se extinde! O facultate de top din București a „produs” zeci de specialiști falși: „În doi, trei ani o să pice totul peste noi!”

Condamnările aplicate au fost cu suspendare ori au constat în amenzi penale cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei, iar lucrările elevilor în culpă au fost anulate de instanţă.

La examenul din 2013 au fost un număr de 212 candidaţi, la proba orală trecând toţi, iar la scris şapte au picat, nereuşind să ia minim nota 5.

Cazul femeii arse în timpul operaţiei la Spitalul Floreasca: Poliţia Capitalei face cercetări pentru vătămare corporală ... El este tânărul care a lovit o femeie, la Constanța, în timpul ceremoniei de Bobotează. Primele declarații: ”Eu am pus p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x