Antena Căutare

Fraudarea Petromservice s-a facut prin 22 de offshore-uri controlate de Vintu si Turcan

Potrivit procurorilor care au lucrat la dosarul Petromservice, societatea a fost fraudata prin intermediul a 22 de companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan.

"Din declaratiile depuse la deschiderea conturilor bancare si din evidentele departamentului de inregistrare a societatilor din strainatate, inscrisuri transmise de autoritatile judiciare cipriote in urma comisiei rogatorii internationale solicitate in cauza, rezulta ca toate companiile offshore prin intermediul carora s-au realizat achizitiile de actiuni si fraudarea patrimoniului S.C. Petromservice SA sunt controlate de Vintu Sorin Ovidiu si Turcan Octavian, care au contribuit astfel in mod nemijlocit la savarsirea infractiunii de delapidare", arata procurorii in referatul prin care cer arestarea preventiva pentru 29 de zile a 10 persoane, intre care Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca si Octavian Turcan.

Dintre cele 22 de companii offshore, 13 il au ca beneficiar real pe omul de afaceri moldovean Octavian Turcan, trei pe Sorin Ovidiu Vintu, cei doi fiind beneficiari reali si la o alta companie offshore.

Alte doua companii, una infiintata in 2003 si alta in 2006, il au ca beneficiar real pe Liviu Luca.

Sursa: Financiarul

VIDEO! Bataie cu sabii la Radauti: Au incercat sa intre cu masina de teren in club... Primaria Capitalei va introduce din 2014 "impozitul pentru curatenie": Cat vor plati bucurestenii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x