Antena Căutare

Alertă de maximă importanță pentru români! Condiții meteo extrem de periculoase! „Vine din Rusia”. Mesajul autorităților

Condițiile meteo au devenit periculoase în România. Vântul care a suflat cu putere mai ales în regiunile sudice a creat probleme. În centrul Capitalei, o bucată dintr-o schelă imensă amplasată pe faţada unui hotel, aflat în şantier, s-a prăbuşit, iar două maşini parcate au fost avariate.

Alertă de maximă importanță pentru români! Condiții meteo extrem de periculoase! „Vine din Rusia”. Mesajul autorităților
Alertă de maximă importanță pentru români! Condiții meteo periculoase.

Este vorba despre un bloc de şase etaje, deci despre o înălţime de 15 metri. Situaţia putea avea consecinte tragice dacă în momentul în care schela s-a desprins ar fi trecut pietoni prin zonă.

Pompierii au făcut eforturi să stabilizeze bucăţile de schelă pe care vântul puternic nu le-a dărâmat încă.

„Recomnadarea naostră este să se asigure aceste schele, printr-o fixare cât mai temeinică, și există o recomandare și pentru noi să manifestăm prudent când trecem pe lângă schele sau alte elemente despre care știm că la rafală se pot desprinde și ne pot răni”, a spus Daniel Vasile, pompier.

Oamenii care au drum zilnic prin zonă au rămas şocaţi. „Absolut terifiant, absolut terifiant!” și „Merg să mă întâlnesc şi eu ca omul cu nişte colegi la cafea şi păţesc chestia asta. De la înălţimea aia un fier in cap este sfârșitul, s-a terminat”, au fost două reacții ale oamenilor.

Şi în Slatina vântul puternic a rupt, în această dimineaţă, un panou publicitar. Pompierii au îndepărtat elemente care stăteau să cadă, ca să nu pună în pericol viaţa trecătorilor. Judeţul Olt s-a aflat sub cod galben de vânt pâna la ora 11:00.

La Constanţa, un copac s-a prăbuşit, azi-noapte, peste o maşină în care care se aflau o mamă şi copilul ei de doi ani. Tatăl tocmai parcase şi ieşise din autoturism. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Totodată, din cauza vântului care bate cu foarte mare putere, porturile au fost închise.

În zonele montane ninge, iar rafalele de vânt au atins şi 90 de kilometri pe oră. În stațiunea montană Rânca, drumarii sunt la datorie și intervin cu utilaje. Ninsoare a fost motiv de bucurie pentru turişti.

În Moldova, mercurul din termometre a coborât sub 0 grade, noaptea trecută, dar temperaturile negative s-au menţinut şi peste zi. Locuitorii din Piatra-Neamţ au avut parte de prima ninsoare din acest an. Deşi s-au trezit mai devreme ca să-şi cureţe maşinile îngheţate de zăpadă, se bucură de venirea iernii.

Metorologii spun că valul de aer rece vine din estul continentului, dinspre sudul Câmpiei Ruse. Vremea se va menţine rece şi în următoarele zile.

Tânăr de 23 de ani, reţinut în cazul tâlhăriilor produse în Alexandria la sfârşitul săptămânii trecute... Fostul deputat PSD Cristian Rizea, dat în urmărire internaţională, localizat la Chişinău...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x