Parfumate şi delicate, fructele dulci şi pline de vitamine colorează ca vara serele din satul Izvoru Mare. Şi asta după ce, la vremea lor, în iunie, au fost mici şi puţine din cauza îngheţului şi grindinei.
"Sunt temperaturi bune, 20-24 de grade. Noaptea puţin răcoroasă, la fel, ne ajută foarte mult, deci este o perioadă când planta se simte cel mai bine", spune un proprietar de sere.
Soţii Voicu s-au cunoscut în Spania, la cules de căpşuni. S-au întors acasă unde şi-au deschis propria afacere. Au investit 70.000 de euro în 20 de sere şi într-un soi care rodeşte opt luni pe an. Acum, chiar şi toamna, culeg câte 500 de kilograme de căpşuni pe săptămână. Vor ca în viitor să cultive şi zmeură, mai ales că cei mai mulţi clienţi ai lor sunt părinţii.
Fructele cu gust de vară vor rezista până la minus 5 grade celsius. La această temperatură, vor îngheţa. Atunci, spun cei agricultorii, jumătate din recoltă se va pierde.