Antena Căutare

FSLI: Legea educatiei duce la distrugerea sistemului

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant sustine ca intrarea in vigoare a Legii educatiei duce la distrugerea iremediabila a sistemului de educatie, urmand a fi reduse 15.000 de posturi si a se modifica ciclurile de invatamant fara sa fie asigurata infrastructura necesara.


"Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant atrage atentia ca ziua de 9 februarie 2011, in care intra in vigoare Legea Educatiei Nationale, este momentul in care se pune in aplicare planul de «reformare», care in opinia noastra va duce la distrugerea iremediabila a sistemului de educatie. Va dam cateva argumente: reducerea a 15.000 de posturi, incepand cu acest an; modificarea ciclurilor de invatamant, fara asigurarea infrastructurii necesare iar cei care vor absolvi noua clase vor fi aruncati pe piata muncii, ca muncitori necalificati; concursul de titularizare la nivelul scolii va provoca haos in sistem; reducerea drastica a veniturilor cadrelor didactice navetiste prin nedecontarea cheltuielilor de transport; minimalizarea rolului cadrelor didactice in luarea deciziilor majore privind procesul instructiv-educativ, din cauza structurii consiliului de administratie al unitatii de invatamant", arata FSLI, intr-un comunicat citat de Mediafax.

FLSI cere ministrului Educatiei, Daniel Petru Funeriu sa participe la discutii cu membrii Biroului Operativ al federatiei, "asa cum i s-a mai solicitat intr-o adresa oficiala". Totodata, FSLI ii va cere presedintelui Traian Basescu sa participe la o intalnire cu membrii Biroului Operativ pentru a-i prezenta neregulile din sistem.

"Ii vom solicita presedintelui Traian Basescu sa medieze conflictul existent intre Guvern si salariatii din invatamant, ca urmare a neaplicarii unitare a hotararilor judecatoresti privind majorarea salariala prevazuta in Legea 221/2008", mai spune sursa citata.

Sotul unui vames a murit cand si-a vazut nevasta in duba politiei... UPDATE! Seful vamilor, Radu Marginean, demis de Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x