Antena Căutare

Funcţionar public de la ANAF, găsit în incompatibilitate de ANI, întrucât este şi director în cadrul Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră

Un funcţionar public la ANAF - Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili se află în stare de incompatibilitate întrucât, simultan cu această funcţie, o deţine şi pe aceea de director al Direcţiei Economice din cadrul Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, arată ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Marinela Sofia Tripa, funcţionar public în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, se află în stare de incompatibilitate din 1 noiembrie 2017, întrucât deţine simultan calitatea de funcţionar public în cadrul ANAF şi funcţia de director al Direcţiei Economice din cadrul Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.

Potrivit ANI, ea a încălcat astfel dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia "Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”.

Tripa a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Marinela Tripa a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

ANI menţionează că "fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

"Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, arată sursa citată.

Sursa : news.ro

Gabriela Firea anunţă măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus: Voi merge până la demiterea managerilor care... Cum poți recupera banii de pe biletele de avion, după suspendarea zborurile spre și din Italia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x