Antena Căutare

Fundația Mereu Aproape a donat 10.000 de cărți pentru 19 biblioteci din Sibiu

Raftul de carte Mereu Aproape este o campanie de promovare a cunoașterii prin Lectură și dezvoltare a colecțiilor de carte din bibliotecile sibiene, din mediul rural și urban mic, inițiată de Biblioteca Astra Sibiu și susținută de Fundația Mereu Aproape. În primul trimestru al acestui an, 10.000 de volume, în valoare de 76.300 lei, vor completa colecțiile de carte a 19 biblioteci publice din județul Sibiu

Raftul de carte Mereu Aproape este o campanie de promovare a cunoașterii prin Lectură și dezvoltare a colecțiilor de carte din bibliotecile sibiene, din mediul rural și urban mic, inițiată de Biblioteca Astra Sibiu și susținută de Fundația Mereu Aproape.

În primul trimestru al acestui an, 10.000 de volume, în valoare de 76.300 lei, vor completa colecțiile de carte a 19 biblioteci publice din județul Sibiu.

Donația de carte, câștigată în urma unui grant aplicat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, este oferită de Fundația ”Mereu Aproape” din București. În cazul județului Sibiu, juriul a agreat formula propusă de BJ ASTRA, oferind un număr impresionant de volume, care va face, de acum înainte, obiectul unei Campanii autentice de promovare a cunoașterii prin Lectură și dezvoltarea colecțiilor de carte din bibliotecile sibiene, din mediul rural și urban mic, intitulată motivațional Mereu Aproape de Raftul de Carte.

Absența cărților noi din rafturile bibliotecilor comunale și lipsa fondurilor necesare achiziției de carte din partea Primăriilor a fost principalul motiv pentru identificarea de programe care să susțină procesul de reinventare a bibliotecilor mici de pe teritoriul județului Sibiu.

Spune-mi o poveste despre satul tău!

Resortul care a convins Fundația Mereu Aproape să fie aproape de bibliotecile sibiene a fost biblioatelierul de scriere creativă și arta de a spune povești, Spune-mi o poveste despre satul tău!, proiect care a demonstrat rostul cuvântului în promovarea tradițiilor locale prin intermediul copiilor povestitori, adevărați ambasadori ai comunităților în care aceștia trăiesc și învață.

În metaforă, aceste volume reprezintă prima picătură în oceanul nevoilor colecțiilor de carte din bibliotecile sibiene, al căror rost este creștea interioară a omului contemporan prin cunoașterea de sine și, mai apoi, prin cucerirea a tot ce este aprioric catalogat cu ”nu știu”, ”nu pot”, ”nu cred”.

Mai multe detalii aici.

"Este ziua DESFRÂULUI". Atac dur al Bisericii Ortodoxe faţă de Valentine's Day... Medicul SMURD cu leucemie are nevoie ACUM de fapte bune!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x