Antena Căutare

Funeriu: Avem prea multe universitati si prea putini studenti

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, astazi, la Iasi, ca incurajeaza fuziunile intre universitati, sustinand ca in prezent resursa universitara este dispersata si ca exista prea multe universitati si prea putini studenti.

Ministrul Daniel Funeriu a afirmat, intr-o conferinta de presa, sustinuta la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, ca in Romania ar trebui sa functioneze poluri universitare de excelenta, prin formarea unor consortii, care sa grupeze mai multe institutii de invatamant superior.

"Avem prea multe universitati si prea putini studenti. Incurajez fuziunea universitatilor, iar noua Lege a educatiei incurajeaza la randu-i acest lucru. Resursa este dispersata in mediul academic. As da un singur exemplu, orasul francez Strasbourg, care e cam de marimea Iasiului. La Strasbourg, aveau trei universitati care in final au fuzionat, iar acum au cea mai buna universitate din Franta", a explicat ministrul Educatiei.

El a adaugat ca la Iasi a existat deja o astfel de discutie intre conducerile universitatilor locale, precizand ca ministerul incurajeaza initiativa.

Ministrul Educatiei Daniel Funeriu s-a intalnit, vineri, la pranz, cu membrii Biroului Senat al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, discutiile vizand, in principal, prevederile noii Legi a educatiei.

"Respect autonomia universitara. Am simtit din partea conducerii universitatii iesene tot atata prietenie cat am si eu pentru institutia din Iasi. Am tinut sa fac prima vizita la Universitatea din Iasi, pentru ca aici, pe 12 martie 2010, in timpul sedintei de guvern, si-a inceput parcursul legislativ noua lege a educatiei", a afirmat Daniel Funeriu.

Ministrul Educatiei a anuntat ca se va deplasa in centrele universitare mari ale tarii, pentru a discuta pe marginea noii Legi a educatiei si pentru a prelua sugestiile mediul academic.

"Iasiul e doar inceputul periplului meu. Voi merge in cele mai bune universitati din Romania, pentru a discuta cu oamenii din mediul academic si pentru a prelua din sugestiile lor. Vizitele mele se inscriu intr-un apel catre elitele romanesti pentru a se implica in viata universitatilor, tinute prea mult timp sub control de mediocritate", a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Crestinii ortodocsi sarbatoresc astazi Boboteaza... Alerta pentru prevenirea contaminarii cu febra aftoasa, cea mai periculoasa boala la animale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x