Antena Căutare

Funeriu declara razboi licentelor vandute pe net: "Acest lucru nu e acceptabil"

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, se declara bucuros ca organele statului isi fac datoria si sustine ca nu este acceptabil ca pe Internet sa fie vandute lucrari de licenta. Potrivit ministrului, universitatile nu ar trebui sa mai accepte astfel de lucrari.

In ultimele zile, liceele si facultatile au fost luate in vizor de procurorii DNA. Unii elevi din Bacau au intampinat probleme chiar la sustinerea examenului de bacalaureat, cand conducerea unui liceu a fost arestata preventiv pentru luare de mita.

Probleme au fost si la unele universitati. La Caransebes, directoarea Universitatii Hyperion a primit mandat de arestare preventiva, fiind acuzata ca a cerut si primit bani de la mai multi studenti pentru a interveni in favoarea lor la examenul de licenta.


Intr-o interventie telefonica la Antena 3, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, ca reactia Ministerului la aceste incidente este ca "autoritatile statului isi fac datoria".

"Eu am anuntat la nivelul Ministerului o politica de tolerare zero fata de acte de fraudare a bacalaureatului, am avut si un numar verde pe aceasta tema, iar rezutatele, spun eu, s-au vazut. Eu cred ca rata de promovabilitate a bacalaureatului se datoreaza atat faptului ca bacalaureatul din acest an este unul mai relevant, cat si datorita eforturilor anti-frauda facute la nivelul ministerelor si a altor institutii ale statului", a declarat Funeriu, adaugand ca, la finalul anchetelor, Ministerul pe care il conduce va da sanctiuni pe linie administrativa.

"Eu sunt foarte bucuros cand vad ca organele statului isi fac datoria", a maii spus ministrul, care a tinut sa-i felicite pe elevii care au sesizat astfel de cazuri.

Daniel Funeriu a vorbit si despre furtul intelectual pe care "Ministerul este foarte angajat sa il combata". Potrivit ministrului, universitatile nu ar trebui sa mai accepte lucrari de licenta comercializate prin intermediul Internetului.

"Daca mergeti pe Internet, veti vedea foarte multe site-uri care vand lucrari de licenta, care vand lucrari de master. Acest lucru nu este acceptabil. Si cred ca este responsabilitatea universitatilor ca acest tip de lucrari sa nu fie acceptate. Deci este evidenta responsabilitatea Ministerului sa declanseze aceasta lupta anti-fraudare, anti-frauda intelectuala, care face foarte mult rau Romaniei", a precizat ministrul Educatiei.

Locurile de cazare din taberele pentru scolari sunt ocupate abia la 50%... BAC 2010: Elevii afla astazi rezultatele finale, in urma contestatiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x