Antena Căutare

Funeriu: Exigenta la BAC, la fel ca in prima sesiune. Cine a invatat, va promova

Ministrul Educatiei Daniel Funeriu a declarat ca exisgenta la sesiunea din toamna a examenului de bacalaureat va fi aceeasi ca si in cea anterioara. "Examenul va fi promovat doar de catre cei care vor invata", a declarat ministrul.

"Cei care au invatat vor lua bacalaureatul, cei care nu, nu vor lua. Nivelul de exigenta va fi exact acelasi ca in prima sesiunea, organizarea poate fi chiar mai buna, pentru ca este a patra sesiune pe care o desfasuram", a spus ministrul, conform sursei citate.

Mai mult decat atat, Funeriu sustine ca ar fi o greseala ca exigenta la bacalaureatul din toamna sa scada dupa un examen corect si cinstit.

"Ar fi o greseala sa scadem standardele si sa se faca un pas inapoi dupa ce am aratat Romaniei ca se poate sa fii corect si cinstit. Ma bucur ca lumea s-a obisnuit ca in acest minister lucrurile se desfasoara corect. Elevii care nu au reusit la examenul de bacalaureat din vara pot promova in toamna daca vor invata, daca se vor pregati, daca vor munci serios", a mai spus ministrul Daniel Funeriu.

Inspectorii scolari vor trebuit sa gaseasca solutii pentru a-i grupa in salile care au sistem de supraveghere, tinand cont de faptul ca numarul participantilor la examen este mai scazut ca in prima sesiune.

"Inchiderea celor 1.500 de scoli a reprezentat iesirea din minciuna"

In cadrul aceleiasi declaratii, ministrul Educatiei a mai precizat ca cele aproximativ 1.500 de scoli care au fost inchise erau "ghetouri educationale" si ca inchiderea lor a reprezentat "iesirea din minciuna".

"O cifra finala privind reteaua scolara vom avea la 12 septembrie, pentru ca mai sunt unele mici modificari. In mandatul meu am inchis aproximativ 1.500 de unitati care nu puteau fi numite scoli, ci ghetouri educationale", a spus Daniel Funeriu.

De asemenea, ministrul Educatiei a precizat ca reducerea cu aproape 25% a unitatilor de invatamant cu personalitate juridica inseamna de fapt reducerea functiilor de conducere.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Weekend calduros si cer senin - Vezi prognoza meteo!... Bucuresti: 100 de persoane, evacuate dintr-un bloc in care locuiau abuziv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x