Furtuni de zăpadă, în Brazilia. Martor: "Am 62 de ani și nu am văzut așa ceva niciodată"

Presa străină a ilustrat cum în unele orașe din sudul Braziliei, copiii au făcut bulgări de zăpadă. A nins cum n-a mai nins de foarte mult timp acolo, spun unii localnici, în timp ce alți martori au declarat că nu au văzut așa fenomene niciodată.

Sao Joaquim Urupema, Brazila. 29 iulie 2021

Profimedia

Lumea este împărțită în extreme meteo. Sudul Europei are parte de o caniculă copleșitoare, în timp ce presa străină a relatat cum în sudul Braziliei a avut loc una dintre cele mai puternice furtuni de zăpadă din istoria recentă.

Furtuni de zăpadă, în Brazilia. Martor: "Am 62 de ani și nu am văzut așa ceva niciodată"

Porțiuni imense au fost acoperite cu zăpadă, în sudul Braziliei, cum nu s-au mai văzut de mult timp. Chiar și când e iarnă acolo, ca acum, ninsoarea este un fenomen rar. O masă de aer polar a pătruns în țară la începutul săptămânii trecute, conform MetSul Meteorologia.

Mai mult de 30 orașe din Río Grande do Sul, printre care Pelotas, São Francisco de Paula, Gramado, Carlos Barbosa, Bagé, Herval, Piratini, Caxias do Sul, Marau și Farroupilha, conform Somar Metereologia, s-au confruntat cu fenomene meteo extreme, mai exact, cu furtuni de zăpadă, conform MetSul Meteorologia, se arată în acest articol.

Aceste furtuni de zăpadă sunt foarte rare în regiune, deși s-au înregistrat temperaturi extrem de scăzute în această iarnă acolo.

Mulți dintre localnicii și turiștii orașelor afectate de zăpadă au rămas uimiți de fenomenul meteo rar. Iodor Goncalves Marques, un brazilian, a declarat că a rămas extrem de surprins de tot ce s-a întâmplat. "Am 62 de ani și nu am văzut așa ceva niciodată", a scris ABC News. "Să văd așa frumusețe a naturii este greu de descris în cuvinte", a adăugat acesta.

Copiii au fost, poate, cei mai fericiți, în schimb. Ei au mers afară, pe străzi, îmbrăcați gros, și au construit oameni de zăpadă, s-au bătut cu bulgări de omăt, în timp ce alții, mai curajoși, s-au plimbat prin viscol.

"A meritat să facem asta", a spus reporterilor Joselaine de Dilva Marques, soția lui Iodor Goncalves Marques, referindu-se la plimbarea pe ninsoare. "De fapt, aproape că nici nu am simțit frigul pentru că am fost super entuziasmați... Minunat!", a declarat aceasta.

Filmulețele au arătat că s-a depus un strat de zăpadă gros de trei centimetri în unele părți din orașe. Ninsorile înregistrate zilele trecute au fost abundente, cu precipitații sub formă de ploaie înghețată în unele zone, aduse de valul de aer polar.

După ninsoare, au urmat temperaturi cu minus în zilele următoare, de aproape -4 grade Celsius în unele orașe, asta deși în mod normal în acele localități ar trebui să fie în jur de 8 grade Celsius pentru această perioadă a anului.

Citește și
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Vulpița Veronica a revenit pe rețelele sociale. Ce imagine nouă a postat pe Instagram după absența de câteva luni
Vulpița Veronica a revenit pe rețelele sociale. Ce imagine nouă a postat pe Instagram după absența de câteva luni
Mai multe articole

În orașele Bagé și Santa Maria, de exemplu, au fost -1 Celsius în noaptea de joi spre vineri, deși temperaturile normale sunt în jur de 10 grade Celsius acolo pentru această perioadă a anului.

Conform MetSul Meteorologia, nu a mai fost un așa val cu temperaturi negative-record de 20 de ani acolo.

Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Parteneri
Copiii lui Kate Middleton moștenesc una dintre pasiunile tatălui lor, Prințul William. Ce a dezvăluit Ducesa de Cambridge
Copiii lui Kate Middleton par să moștenească una dintre cele mai mari pasiuni ale tatălui lor, Prințul William, și ale unchiului, Prințul Harry. Recent, Ducesa de Cambridge a vorbit despre preferințele micuților.
Catine.ro
Ultimele știri