Natura s-a dezlănțuit! Furtuni devastatoare au făcut ravagii în mai multe zone din țară! Case și străzi au fost inundate, iar mașinile, luate pe sus de puhoaie

 

De mai bine de 24 de ore, inundaţii şi furtuni violente lovesc România cu o forţă dezlănţuită. Doi turişti au rămas captivi într-o rulotă prinsă în mijlocul apelor, lângă o mănăstire din Maramureş. În mai multe zone din ţară, zeci de maşini au fost luate de ape şi mai multe familii şi-au văzut apartamentele complet inundate. 

Cu o forţă uluitoare, puhoaiele mătură totul în calea lor, exact pe lângă Mânăstirea Bârsana din Maramureş. Apele învolburate se izbesc violent de porţile de lemn. Într-o rulotă care campase în apropiere, doi oameni sunt prizonieri.

Câteva utilaje încearcă să cureţe drumul peste care s-au prăbuşit pietre de pe versanţi, pentru ca turiştii să poată să-şi scoată maşinile blocate în parcare.

Deşi ploaia nu a durat mai mult de jumătate de oră, centrul Clujului arată de parcă un râu s-a revărsat pe străzi. Un şofer a crezut că poate trece prin bălţile de jumătate de metru. A mai ieşit din mijlocul apelor doar cu platforma.

Într-un bloc, mai multe apartamente de la parter şi garajele au fost inundate. Oamenii au scos noroiul rămas în urmă cu lopata.

Prăpădul a început azi-noapte. În mai multe zone din ţară a plouat cât pentru două săptămâni. S-au înregistrat peste 40 de litri pe metrul pătrat în judeţele Vâlcea şi Prahova.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe