Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:00iUmor

Furtuni violente, vânt puternic și grindină de dimensiuni mari, în următoarele ore! Cât ține vremea rea și ce regiuni sunt afectate 

Valul de aer tropical a adus temperaturi de peste 37 de grade Celsius în anumite zone din România, însă meteorologii anunță un episod de furtuni violente, începând de marți, când vremea se va răci.

Valul de aer tropical a adus temperaturi de peste 37 de grade Celsius în anumite zone din România, însă meteorologii anunță un episod de furtuni violente, începând de marți, când vremea se va răci.

Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării, începând de marți, 23 iulie. Temperaturile din termometre vor scădea chiar și cu zece grade față de ziua anterioară, iar în estul, sud-estul și centrul țării, dar și la munte se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Vremea va fi rece și la București, unde se vor semnala și condiții de grindnă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 16...17 grade.

Miercuri, în schimb, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, ziua, în centrul, estul şi sudul ţării, precum şi în zonele montane, unde local vor fi averse şi descărcări electrice. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vântul va avea intensificări în estul ţării şi, local şi temporar, în celelalte regiuni, potrivit adevărul.ro. Temperaturile maxime se vor situa între 23 și 31 de grde Celsius, cele mai ridicate valori fiind în sud-vestul teritoriului, în timp ce minimele vor oscila între 9-19 grade.

Furtuni severe vor lovi și țări din Europa

Conform Severe Weather Europe, începând de marți, mai multe țări din Europa se vor afla sub avertizare de ploi torențiale, rafale de vânt puternic și grindină de dimensiuni mari.

Astfel, furtunile violente sunt anunțate în Spania, Franța, Anglia și în Țara Galilor, unde s-ar putea forma supercelule cu grindină de mari dimensiuni. De asemenea, Turcia și Georgia vor fi afectate de furtuni puternice, însoțite de vânt, ploi torențiale și grindină.