Antena Căutare

Gabriela Firea va stabili luni condițiile desfășurării mitingului de pe 10 august

Gabriela Firea se va întâlni luni cu reprezentanţii SRI, SIE, ai Prefecturii, ai Poliţiei Capitalei şi ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a stabili care sunt condițiile desfășurării Mitingului Diaspora de pe 10 august.

Gabriela Firea se va întâlni luni cu reprezentanţii SRI, SIE, ai Prefecturii, ai Poliţiei Capitalei şi ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a stabili care sunt condițiile desfășurării Mitingului Diaspora de pe 10 august.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a declarta: “Am fost şi voi rămâne un adept al libertăţii de exprimare. Am fost şi voi fi un om care respectă legea. Este simplu să nu ai nicio responsabilitate legală şi să acuzi ori să jigneşti, de pe margine, cum se întâmplă în aceste zile. Este regretabil că o manifestaţie a diasporei este politizată de USR şi PNL, partide care vor să confişte acţiunea românilor din afară graniţelor. Şi eu am membri din familie şi prieteni care muncesc sau învaţă în afara ţării şi aş fi ultima persoană care să facă un gest negativ la adresa diasporei. Mai presus de orice, însă, trebuie să respectăm toţi legile şi regulile. Cu siguranţă, în întâlnirile de săptămâna viitoare, se vor găsi soluţii legale şi eficiente şi pentru acest eveniment, cu garantarea siguranţei tuturor cetăţenilor. Dacă se doreşte organizarea unui eveniment cu 10.000 de persoane, 100.000 de persoane sau 1.000.000 de persoane, teoretic, totul este posibil dacă organizatorul îşi asumă responsabilităţile ce decurg din lege şi toate instituţiile statului conlucrează pentru a garanta siguranţă cetăţenilor”

Gabriela Firea le-a cerut joi celor care organizează mitingul de pe 10 august, Federaţiei Românilor de Pretutindeni să reconsidere cererea din punct de vedere al numărului, precizând că la mitingul PSD au fost 250.000 de participanţi declaraţi.

Într-un comunicat transmis joi seară aceasta declara: „Am luat act, la revenirea din concediul legal de odihnă, de faptul că cererea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în Bucureşti a primit aviz negativ din partea Comisiei de Avizare a evenimentelor, motivul invocat fiind acela că 1 milion de participanţi, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea şi libera circulaţie în Capitală, inclusiv a vehiculelor care intervin în situaţii de urgenţă, şi ar pune forţele de ordine în imposibilitatea de a garanta siguranţa atât a manifestanţilor cât şi a celorlalţi cetăţeni care tranzitează zona fără a participa la miting"

Sursă: mediafax.ro

Fiecare zonă cu prețurile ei! Brânza este scumpă în Târgoviște, dar ieftină în Drobeta Turnu Severin... 50 de avertizări METEO în 24 de ore, iar PERICOLELE nu se opresc aici! Cum va fi vremea pe litoral...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x