Antena Căutare

Gabriela Firea doreşte testarea bătrânilor din cămine şi a persoanelor fără adăpost, dar şi cumpărarea unui aparat Real Time PCR pentru Spitalul de Copii ”Victor Gomoiu”

Primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a anunţat joi, la începutul şedinţei Consiliului General, că doreşte testarea bătrânilor din cămine şi a persoanelor fără adăpost care sunt internate în centre speciale, pentru a vedea dacă sunt infectate cu Covid-19, dar şi achiziţionarea unui aparat Real Time PCR destinat Spitalului de Copii Victor Gomoiu.

Firea a declarat joi, la începutul şedinţei Consiliului General, că primul proiect pe ordinea de zi se referă la posibilitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială de a achiziţiona teste pentru bătrânii din cămine. “Primul proiect pe ordinea de zi se referă la posibilitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială de a putea să achiziţioneze teste precum şi servicii de prelevare şi de diagnosticare pentru beneficiarii Direcţiei de Asistenţă Socială şi mă refer aici la seniorii din căminele noastre şi de asemenea la persoanele care nu au adăpost şi sunt în centrele noastre dedicate acestei categorii sociale. Este foarte dificil pe explicaţiile şi procedurile care sunt acum în vigoare să testăm aceste persoane, iar obligativitatea este esenţială”, a afirmat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că un alt punct pe ordinea de zi este achiziţia unui aparat Real Time PCR pentru Spitalul de Copii Victor Gomoiu.

“Al doilea punct pe ordinea de zi se referă achiziţia unui aparat de testare Real-Time PCR , în beneficiul Spitalului de Copii Victor Gomoiu. Până acum toţi copiii care ajungeau la acest spital erau nevoiţi să aştepte împreună cu cadrele medicale şi părinţii circa două, trei zile până se urma circuitul stabilit la acest moment şi anume testarea şi aşteptarea rezultatului de la cele două spitale de boli infecţioase şi tropicale Victor Babeş şi Matei Balş, în circuitul organizat deja de către DSP, aşteptând la coadă cum se spune, la rând după persoanele din carantină, după persoanele care sunt simptomatice. Este absolut necesar ca aceşti copii să nu aştepte câteva zile pentru a afla care este rezultatul şi în special pentru cadrele medicale care trebuie să ştie foarte clar ce tratament trebuie să acorde acestor copii, dacă îi ţin sau nu îi ţin mai mult timp în izolare”, a explicat primarul Capitalei, care a menţionat că testele vor fi făcute şi pentru cadrele medicale ale acestei unităţi sanitare.

Sursa : news.ro

Medic dermatolog: REȚETĂ de dezinfectant pentru acasă, este ieftin! Află care sunt ingredientele - Video... Firea: Primăria Capitalei a cheltuit în această perioadă de criză sanitară 10 milioane de euro şi a primit zero lei la r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x