Căutare Live

Gabriela Firea, informații de ultimă oră! Măsuri speciale, pentru depistarea din timp a coronavirusului: „Vrem să salvăm cât mai mulți bucureșteni”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță noi măsuri pentru depistarea de la primele simptome ale oamenilor infectați cu noul coronavirus.

Pentru cei care nu pot ajunge la spital sau la un cabinet medical, Primăria București a pus la dispoziție o platformă online ce pune oamenii în contact cu medici din diferite specializări.

„Primăria Capitalei, prin ASSMB, a lansat o platformă online, pacient.assmb.ro, prin care orice persoană poate să intre și să-și descrie, pe scurt, simptomele, să aleagă spitalul, eventual și medicul, și va primi, cu siguranță, un telefon, un email sau amândouă, astfel încât să-și poată rezolva problema de sănătate, dacă nu este foarte gravă, fără a se mai deplasa la un spital”, a spuns Gabriela Firea.

Platforma este un serviciu online gratuit de evaluare medicală la distanță unde aproape 500 de medici din peste 30 de specializări angajați în spitalele Primăriei Capitalei sunt la datorie pentru toți pacienții din București.

De la lansare, cele mai căutate specializări au fost Pneumologia - 184 de consultații, Medicina internă - 149, Psihiatria - 99, Gastroenterologia – 43 și Dermatologia - 39.

Platforma este foarte ușor de utilizat: pacienții accesează site-ul pacient.assmb.ro, introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au și atașează, dacă este cazul, documentele medicale relevante (rezultate analize, recomandări de la specialiști, istoric medical, bilete de ieșire din spital).

Se selecteaza spitalul, specialitatea și medicul, apoi se introduc datele personale, precum și cele de contact. Răspunsul va fi primit direct din partea medicului în 12-24 ore în funcție de disponibilitatea specialistului și de numărul de cazuri pe care acesta le are în analiză.

Platforma este optimizată inclusiv pentru dispozitivele de telefonie mobilă cu sistem de operare iOS sau Android.

Interfața pentru pacient este, de asemenea, accesibilă: prin simpla accesare a ferestrei de încărcare documente, telefonul deschide automat camera și pacientul trebuie doar să fotografieze documentul care trebuie transmis - spre exemplu analizele medicale -, iar fotografiile sunt preluate în sistem automat. Se elimină astfel procedurile de scanare.

Mai multe detalii, în materialul video de mai sus.

Sursa: Antena 3

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Purtați măști de protecție când ieșiti din casă! Raed Arafat explică, pas cu pas, cum trebuie dezinfectate cele reutiliz...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri