Antena Căutare

Gabriela Firea: Sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate va fi alocat şi anul acesta, în ciuda restricţiilor bugetare/ 15.000 de viitoare mămici au beneficiat de analize gratuite şi medicamente în anul 2019

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, vineri, că sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate va fi alocat şi anul acesta, în ciuda restricţiilor bugetare. Viitoarele mămici primesc bani pentru analize gratuite şi medicamente, în anul 2019 fiind aproximativ 15.000 de beneficiare ale programului.

”Sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate va fi alocat şi anul acesta, în ciuda restricţiilor bugetare! Aproape 10 milioane de euro au fost investite în acest program, în doi ani de aplicare. Circa 15.000 de viitoare mămici au beneficiat de analize gratuite şi medicamente în anul 2019, iar în total peste 26.000, în mai puţin de 2 ani de la lansare a programului Primăriei Capitalei - “Materna”, acordat prin DGASMB. Am lansat acest program în anul 2018, că parte a politicilor sociale şi de sănătate pe care le-am propus pentru bucureşteni, cu accent pe familie şi încurajarea natalităţii. Mă bucur de succesul înregistrat, de rată mare de accesare a programului”, a scris, vineri, pe Facebook, Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, de la aprobarea programului, de către CGMB, în martie 2018, valoarea stimulentelor acordate s-a ridicat la peste 43 de milioane de lei.

”Ţinta noastră a fost că tot mai multe femei însărcinate să aibă posibilitatea de a traversa perioada de sarcină sub supravegherea unui medic, mai ales în cazul celor care nu făceau acest lucru din lipsa banilor”, a mai scris Firea.

Cu stimulentele financiare Materna, acordate de Primăria Capitalei, se pot cumpără medicamente şi se pot plăti analize sau proceduri medicale care nu sunt decontate de Casă de Asigurări de Sănătate.

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1.000 lei şi se acordă de două ori: primul, în valoare de 1.000 lei, după procesarea cererii, iar al doilea - după intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină.

Pot beneficia de acest stimulent femeile însărcinate, în vârstă de peste 18 ani, care au domiciliul stabil în Bucureşti sau resedinţa dobândită pe rază Municipiului Bucureşti de cel puţin 6 luni la momentul depunerii cererii (la momentul depunerii dosarului, sarcina este de minim 10 săptămâni) şi care nu înregistrează datorii faţă de bugetul local.

Sursa : news.ro

Au murit împreună! Soț și soție, din Brăila, au avut un sfârșit tragic, la câteva momente după ce au ieșit dintr-o benzi... Bărbat condamnat la închisoare pentru infracţiuni rutiere grave, comise în Ungaria, depistat de poliţiştii din Bihor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x