Antena Căutare

Galaţi: 1,5 milioane de euro pentru modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” din Galaţi va fi extinsă cu aproximativ şapte sute de metri pătraţi şi va fi dotată cu aparatură modernă, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene. Valoarea contractului este de peste 6,6 milioane de lei.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” din Galaţi va fi extinsă cu aproximativ şapte sute de metri pătraţi şi va fi dotată cu aparatură modernă, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene. Valoarea contractului este de peste 6,6 milioane de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Extindere, modernizare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei”, în valoare de 6.614.695 de lei.

“Vom extinde Unitatea de Primiri Urgenţe cu aproximativ 700 de mp, ceea ce înseamnă o dublare a suprafeţei actuale. Vor fi reconfigurate circuitele medicale din cadrul UPU şi vom dota secţia cu aparatură medicală, inclusiv un computer tomograf doar pentru pacienţii care vin la urgenţă. Astfel, vom reduce timpul de aşteptare al pacienţilor care vin la UPU şi vom decongestiona secţia. De asemenea, vom realiza un spaţiu special pentru accesul ambulanţelor. Şi pentru acest proiect avem procedurile de achiziţie publică demarate deja”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Proiectul prevede realizarea unui spaţiu pentru servicii de imagistică pe circuitul de cod roşu, care va include o cameră de pregătire a pacienţilor, cameră de investigaţii, camera de comandă CT, cabinet medici şi sală de aşteptare, precum şi realizarea de spaţii de depozitare pentru filme radiologice, extinderea sălii de aşteptare pentru circuitul galben şi extinderea spaţiului de arhivă.

Pe lista echipamentelor medicale care vor fi achiziţionate pentru dotarea UPU se mai află paturi tip UPU/Brancard, electrocardiografe, ventilatoare transport pacienţi, incubator transport neonatologie, aparat de radiologie mobil, precum şi mobilier medical.

Fondurile sunt asigurate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 132.293 de lei.

Porivit oficialilor CJ Galaţi, 80% din urgenţele medico-chirugicale din zona judeţului Galaţi şi din zonele adiacente ajung la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”.

Sursa: news.ro

Bărbat cercetat că şi-a agresat copiii, de doi şi cinci ani, a filmat incidentul şi i-a trimis imaginile soţiei sale car... A vrut să facă o farsă, dar riscă ani grei de închisoare! Momentul în care un tânăr își distruge mașina cu un baros...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x