Antena Căutare

Situatie alarmanta in judetul Galati: 150 de elevi au fost gasiti cu paduchi in urma triajului epidemiologic

Aproximativ 150 de elevi au fost gasiti cu paduchi in urma triajului epidemiologic facut in scoli, iar 32 au fost diagnosticati cu scabie, in judetul Galati. Mai grav este ca numarul copiilor cu astfel de probleme ar putea fi mult mai mare.

De la inceputul acestul an scolar, medicii au facut triajul epidemiologic in numai 290 de scoli, din cele 447 din judet. Chiar si asa, rezultatele sunt alarmante.
“Iar in urma verificarii am constat ca 150 de copii erau posesori de paduchi, iar un numar de 32 de copii au fost identificati cu scabie”, spune Valentin Boldea, directorul Directiei de Sanatate Publica Galati.

Cele mai multe cazuri au fost gasite intr-o scoala de la marginea orasului Galati. Insa numarul elevilor cu paduchi sau raie ar putea fi mai mare. Autoritatile nu pot sti numarul exact al copiilor cu probleme pentru ca nu sunt suficienti medici scolari pentru triajul epidemiologic. Iar medicii de familie, care ar trebui sa-i suplineasca, refuza sa faca acest control.

Dar timpul nu este singurul motiv pentru care medicii de familie nu merg in scoli. Mai exista si aspectul financiar. De mentionat ca autoritatile ar putea face rost de bani de la Ministerul Sanatatii, dar nu par foarte preocupate de problema.

Copiii ar putea face acest control si in cabinetul medicului de familie, din proprie initiativa. Dar parintii ar trebui sa plateasca, in acest caz, aproape 20 de lei.

foto: Intact Images

Cutremur de 4,2 grade Richter, in Vrancea... Meteorologii anunta sfarsitul "verii" prelungite - De miercuri se raceste!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x