Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Galaţi: Corturi pentru triaj instalate în curţile spitalelor/ Jandarmii verifică în comunele cu persoane întoarse din Italia pentru a verifica dacă rămân izolate la domiciliu

Autorităţile din Galaţi au luat noi măsuri în încercarea de a evita îmbolnăvirea populaţiei cu noul coronavirus. Vineri s-au montat corturi de triaj epidemiologic în curtea celor mai importante spitale din Galaţi, iar jandarmii gălăţeni au fost trimişi în comunele în unde există multe persoane întoarse din Italia pentru a se asigura că acestea rămân izolate la domiciliu.

”Astăzi au fost instalate două corturi de triaj epidemiologic la Spitalul Judeţean Galaţi şi unul la Spitalul de Copii. Iar mâine, un alt cort va fi amplasat la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi. Aici vor fi triaţi pacienţii care ajung la unităţile spitaliceşti astfel încât persoanele cu simptome de coronavirus să nu mai fie duse în clădirile spitalelor ci să fie luate măsuri urgente de izoalre a accestora”, a declarant prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu.

Tot Prefectura a decis ca jandarmii să fie trimişi în comunele unde există informaţii că perasoane întoarse din zona roşie sau galbenă nu ar respecta măsura autoizolării la domiciliu.

”Am sporit acţiunile de patrulare ale jandarmeriei în comunele cu persone revenite din zona roşie sau galbenă precum Lieşti, Iveşti, Independenţa unde avem anumite informaţii cum că nu s-ar respecta măsura autoizolării. Măsura este luată atât pentru protejarea celor reveniţi în ţară cât şi pentru a Evita îmbolnăvirea celorlalţi locuitori”, a mai spus Avrămescu.

Totodată, în municipiul Galaţi, de vineri, este interzis accesul auto şi pietonal pe strada Alexandru Moruzzi, între strada Dogăriei şi strada Tăuni, cât şi accesul auto pe strada Răsăritului, din strada Alexandru Moruzzi până în strada Olteniţei.

Măsura se va aplica până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire, cu scopul de a menţine liberă strada care duce spre spitalul CFR astfel încât, în caz de nevoie, autospecialele şi ambulanţele să ajungă rapid la unitatea spitalicească.

Se va permite doar accesul auto al ambulanţelor, autospecialelor, al autoutilitarelor de aprovizionare şi salubrizare, accesul pietonal al salariaţilor Spitalului General Căi Ferate Galaţi, pacienţilor, personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei Locale, cât şi al persoanelor cu domiciliul pe strada Alexandru Moruzzi, între strada Dogăriei şi Strada Tăuni.

Pe de altă parte, tot în Galaţi, la iniţiativa Primăriei au fost închise de vineri toate spaţiile de joacă amenajate în aer liber atât pe domeniul public, cât şi cele ale operatorilor economici.

De asemenea la cinematograful situate în mall au fost închise sălile de cinema cu mai mult de 100 de locuri.

Sursa : news.ro

Recomandari