Antena Căutare

Galați: Pesta porcină africană descoperită în două localități

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit miercuri,24 iulie, pentru a aproba Planul de măsuri referitor la suspiciunea de pestă porcină africană. Întrunirea a avut loc ca urmare a focarelor identificate în exploataţii de la marginea localităţilor gălăţene Schela şi Slobozia Corni.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) s-a întrunit miercuri, 24 iulie, pentru a aproba Planul de măsuri referitor la suspiciunea de pestă porcină africană. Întrunirea a avut loc ca urmare a focarelor identificate în exploataţii de la marginea localităţilor gălăţene Schela şi Slobozia Corni.

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Carmen Stroia, genomul viral pentru pestă porcină a fost detectat în probele de sânge dar și în organele analizate de către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău. Din acest motiv s-a decis uciderea animalelor în cauză, respectiv 12 în Schela și două în Slobozia Corni și plasarea gospodăriilor sub supraveghere oficială.

Supravegherea oficială înseamnă interzicerea mişcării porcinelor în interiorul sau exteriorul exploataţiilor, interzicerea pătrunderii persoanelor străine în exploataţii, interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte sau materiale. Aceste măsuri previn extinderea pestei porcine africane.

Carmen Stroia a precizat că în judeţul Galaţi au fost descoperite, de la începutul anului, şase focare de pestă porcină africană şi au fost sacrificaţi, în total, 74 de porci.

Ultimul raport privind Diaspora. Români plecați la muncă în străinătate: 9,7 milioane în afara ţării... Calendar admitere Academia de Poliție 2019. Când se afișează rezultatele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x