Antena Căutare

GALERIE FOTO / Bucuresti, parada militara de 1 Decembrie

Romanii sarbatoresc astazi ziua nationala, iar cu aceasta ocazie au loc zeci de manifestatii in toata tara. O parada militara de proportii a inceput la ora 11.00 in Bucuresti.

FOTO: Andrei Moise

La defilare participa detasamente ale Asociatiei Traditii Militare, Academiei Tehnice Militare, Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", Academiei Fortelor Aeriene "Henri Coanda", Academiei Navale "Mircea cel Batran", Colegiului Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" si ale fortelor terestre, aeriene si navale.

Elicopterele IAR-330 Puma SOCAT de la Flotila 90 Transport Aerian (Otopeni), Flotila 71 Aeriana (Campia Turzii) si de la Flotila 95 Aeriana (Bacau) sunt primele formatii care vor executa survolul.

Pentru prima data la parada dedicata Zilei Nationale a Romaniei va participa avionul de transport scurt mediu-curier C27 J SPARTAN. Acesta va fi insotit de doua avioane IAR-99 SOIM. De asemenea vor decola un avion C-130 Hercules, un avion IAR-99 SOIM, ultimul elicopter care survoleaza Piata Arcului de Triumf urmand sa fie IAR PUMA NAVAL, care face parte din Grupul de Elicoptere al Fortelor Navale.

La parada mai participa si autovehiculule HUMVEE M-1165, URO VAMTAC, transportorul de trupe Piranha III C, masina de lupta a infanteriei 84 M "Jderul", transportorul amfibiu blindat B 33 "Zimbrul", tancul TR 85 M1 "Bizonul", Sistemul de artilerie LAROM, Complexul antiaerian tractat 2 x 35 mm "OERLIKON", Complexul antiaerian autopropulsat "GHEPARD", Autostatiile radio Harris/Chevrolet, Sistemul de rachete sol-aer cu baza la sol HAWK, Instalatia Mobila de Lansare (IML), ambarcatiuni RHIB.

Serviciul Roman de Informatii va fi reprezentat la parada de un detasament format din 59 de ofiteri si subofiteri, urmat de autospeciale de interventie pentru executarea misiunilor de lupta.

De la ora 17.00, militari din Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torte pe itinerarul Palatul Cercului Militar National - Bulevardul Regina Elisabeta - Piata Operei - Pod Cotroceni - Bulevardul Geniului - Bulevardul Vasile Milea - Bulevardul Timisoara. Militarii romani aflati in misiune in teatrele de operatii vor organiza manifestari specifice dedicate Zilei Nationale a Romaniei.

UPDATE! Primul ger, primele probleme de trafic: Intarzieri si curse anulate... Fara avioane si elicoptere la parada: Vremea rea a tinut aparatele de zbor la sol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x