Gata cu aşteptarea în spitale! Soluția REVOLUȚIONARĂ propusă de un tânăr medic  

 

Orele de aşteptare la cabinetele medicale sau la camera de gardă ar putea avea o soluție. Un tânăr rezident a venit cu idee revoluţionară de triere a pacienţilor, printr-o aplicaţie care a fost implementată în premieră într-un spital din România.

Este vorba despre un sistem informatic care reduce timpii de aşteptare de la câteva ore la câteva minute.

Alexandru Herdea este rezident în anul III, la secţia de Ortopedie a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală. Ideea unui sistem informatic, care să elimine haosul din sala de aşteptare, i-a venit anul trecut.

„Seara, după o gardă de 250 de prezentări, efectiv pot să zic că nu mai aveam voce”, a spus el.

Pasiunea pentru informatică l-a ajutat să revoluţioneze medicina şi să aducă în premieră în spital un sistem inteligent, în care pacienţii îşi introduc singuri datele, din câteva mişcări. Aparatul îi îndrumă apoi spre cabinetul dorit.

„Înainte scriam totul pe registru, pe hârtie şi scriam reţete. Când aveam de chemat un pacient la control, venea, aştepta o oră, două ore, trei ore, uneori patru ore”, a spus Mihai Oprea, medic specialist ortopedie.

Deocamdată sistemul este instalat doar într-o singură secţie a spitalului, cea mai aglomerată. Însă, tânărul rezident visează să-l extindă în toată ţara.

„Nu mă gândesc să plec decât în ideea de-a pleca într-un stagiu şi a reveni cu informaţii noi, cu metode noi de lucru, dar de-a pleca definitiv nu iau în calcul această opţiune”, a spus Alexandru Herdea.

Aparatura, în valoare de câteva mii de euro, a fost o donaţie din partea unei firme de telefonie mobilă. Programul pilot este unic în ţară.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe