Antena Căutare

Gata cu cozile la Casa de Asigurari! S-a implementat un nou sistem de obtinere a adeverintelor de sanatate

Test de rabdare pentru cei care au nevoie de o adeverinta de sanatate.Oamenii stau la rand zile intregi pentru o simpla hartie. Sefii de la Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti au infiintat un birou unic. Cine are nevoie de adeverinta, depune dosarul si daca nu poate sa ridice documentul personal, il va primi prin posta. Sistemul a fost schimbat dupa ce Observatorul a aratat in repetate randuri furia oamenilor.

“Am stat doua saptamani la coada. Am trimis un var de-al meu. A stat si el doua zile. A doua zi a intrat in spital. L-a luat salvarea”, le-a povestit o femeie reporterilor Observator.

E povestea a zeci de asigurati revoltati, care pentru o simpla adeverinta au trecut prin incercari repetate. Asa de mare era anul trecut aglomeratia la ghiseele Casei, ca s-a ajuns la auto organizarea celor de la coada. S-au inventat listele, insa acestea s-au dovedit a fi ineficiente. Datorita numarului mare de persoane, nu tuturor le venea randul pana la terminarea programului.

Supararea oamenilor, dar si haosul care se crea zilnic in insitutie i-a determinat pe cei din conducerea Casei sa schimbe sistemul. S-a infiintat Biroul Unic, unde se depun dosarele. Dupa 7 zile primesti adeverinta acasa, prin posta. Daca ai nevoie urgent de ea, o ridici in 48 de ore, dar ai nevoie de un act care sa dovedeasca ca adeverinta e necesara pentru rezolvarea unei probleme de sanatate.

“In momentul de fata, durata de asteptare, din momentul in care ai ajuns in fata ghiseului este de peste 20 de minute. Pentru verificarea, interogarea sistemului, emiterea documentului. Noi vrem sa reducem cam la 5 minute acesata durata, strict pentru depunere”, a spus Gheorghe Iana, presedintele CASMB.

Momentan, proiectul este abia la inceput, insa cei de Casa de Asigurari spun ca in maximul 2 saptamani sistemul va functiona fara probleme, iar cozile devin amintire. Pentru depunerea dosarului vor fi 3 ghisee, iar pentru ridicarea adeverintei de asigurat va exista un ghiseu separat.

sursa foto: dreamcatcher.net

Elevii romani au obtinut rezultate slabe la simularea examenelor nationale... Observator Special: Normele dupa care se acorda ajutorul social ii saracesc si mai rau pe beneficiari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x