Antena Căutare

Gata cu temperaturile de primăvară! Când vine GERUL în România. Prognoza meteo!

Temperaturile încep să scadă de la o zi la alta, dar încă se situează peste nivelul normal pentru această perioadă. Abia spre sfârșitul săptămânii maximele vor coborî până la valorile normale. 

Temperaturile încep să scadă de la o zi la alta, dar încă se situează peste nivelul normal pentru această perioadă. Abia spre sfârșitul săptămânii maximele vor coborî până la valorile normale.

Luni, temperaturile scad faţă de ieri în est, sud şi centru, în timp ce în restul tarii se menţin cu mult mai ridicate decât nomalul perioadei. Cerul este temporar înnorat, iar în regiunile extracarpatice norii de tip stratiform se vor extinde treptat dinspre Moldova şi mai ales spre seară, pe spaţii restrânse, se vor semnala ploi slabe sau burniţă.

În zona Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 15 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar la cote mai reduse şi în sudul Banatului. Dimineaţa local va fi ceaţă

BUCUREŞTI

În Bucureşti, valorile termice diurne vor marca o scădere faţă de ziua precedentă, însă se vor situa în continuare peste normele caracteristice perioadei. Cerul este variabil azi, cu unele înnorări spre seară, vântul sufla slab până la moderat. Pornim în zi cu zero grade şi ceata, iar la amiaza nu mai depăşim 10.

MUNTE

Vremea se va menţine caldã. Cerul va avea înnorãri temporare, iar în zona Carpaţilor Orientali, mai ales noaptea vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va avea unele intensificãri pe crestele înalte. Pe vãi şi în depresiuni dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã. La amiaza vor fi 9 grade la Păltiniş şi la Predeal, 7 la Semenic şi la Sinaia 1500, 9 la Arieşeni (noros) şi 4 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlău

REGIUNI

În regiunile intracarpatice, cer e temporar noros şi acum, dimineaţa, este ceaţă în zonele joase. Maximele scad, dar tot mari rămân: 13 grade la Timişoara, 12 la Oradea, 11 la Baia Mare, 8 la Cluj şi la Sibiu şi 5 grade la Miercurea Ciuc.

În sud ziua începe cu ceata şi după risipirea ei nu va mai fi atât de mult soare ca până acum. Către seară, se instalează nori joşi care cresc probabilitatea de ploaie sau burniţa. Rămâne însă şi aici tot cald pentru această dată, deşi nu la fel de cald ca ieri, cu maxime în general între 8 şi 12 grade.

În Dobrogea, săptămâna debutează cu o zi mohorâtă, iar către seară e posibil să şi ploua slab. Se răceşte semnificativ, dar maximele sunt tot mari pentru data din calendar: 8 grade maximă la Tulcea şi 7 la Constantă.

Moldova este acoperită luni de nori joşi, stratiformi, din care pe arii restrânse ploua slab sau burniţează. Se răceşte şi aici -la amiază, 4 grade la Suceava, 6 la Iaşi şi în Bacău şi 7 la Galaţi.

VREMEA PE 2 ZILE

Mâine, temperaturile continuă să scadă în toată țara, însă în vest și nord-vest vremea va fi în continuare caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad la Suceava și 10-13 grade în vestul ţării. Cerul va fi înnorat temporar -in regiunile extracarpatice, însă, ziua va fi mai mult mohorâtă și, în special în Oltenia și Muntenia, trecător va ploua slab sau va burnița. În Carpații Meridionali și în jumătatea sudică a Carpaților Orientali vor cădea precipitații mixte și se vor crea condiții de polei. Vântul va avea izolat intensificări, iar pe crestele montane, în special ale masivelor sudice și sud-vestice va sufla cu putere. Dimineața, în zonele joase, izolat vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, mâine, temperaturile vor continua să scadă ușor. 2-3 grade dimineaţa şi 5-6 grade la amiază, în condiţii de cer înnorat şi ploaie, slabă, trecătoare, sau burniţa. Vântul va sufla în general moderat.

Miercuri, vremea se menține caldă în vest, nord-vest și centru, dar cerul va fi temporar noros, iar spre seară în Maramureș și estul Transilvaniei, pe arii restrânse va ploua slab. În regiunile extracarpatice, norii joşi vor persista și local va ploua slab sau va burnița. În zonele de munte, trecător şi în zonele de deal, precipitațiile pot fi mixte. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane înalte, dar local și temporar și în sud și est. Mai ales dimineață, în zonele joase din vestul tarii vor fi condiții de ceață..Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade.

În Bucureşti, miercuri, va fi înnorat şi va ploua slab, sau va burniţa. Pornim în zi cu 1...3 grade, iar la amiaza nu mai depăşim 6 grade Celsius.

Furtuna polară a creat haos pe aeroportul JFK din New York! Peste şase mii de curse au fost anulate sau amânate din cauz... Un nou CUTREMUR în România! Seismul s-a produs la o adâncime de numai 10,4 kilometri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x