Gel dezinfectant toxic, produs în Turcia. ANPC: Nu este comercializat în magazinele din România

Un dezinfectant pentru mâini, produs în Turcia, conține o substanță toxică, susțin inspectorii sanitari de la ANPC. Potrivit acestora, gelul ar pune în pericol sănătatea consumatorilor, poate afecta ochii și sistemul central nervos. Gelul nu este comercializat în magazinele din România.

Gel dezinfectant toxic, vândut în magazinele din România

Profimedia Images

Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţa şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC a anunțat că a fost produs în Turcia un dezinfectant de mâini, care poate afecta sănătatea consumatorilor din cauza unei concentrații toxice existentă în compoziția gelului. Potrivit ANPC, dezinfectantul nu este comercializat în niciun magazin din România.

Citește și: Francezii vor să transforme vinul nevândut în soluţii dezinfectante sau gel de mâini

Substanța respectivă, metanol, într-o proporție de 11,6%, ar fi periculoasă pentru sistemul nervos central şi pentru ochi, susține ANPC. Produsul este fabricat în Turcia, sub denumirea: MissLife Hand Cleanser Gel, iar alerta a fost transmisă de Danemarca.

"Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor, gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: Produsul conţine metanol (valoare măsurată:11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi”, a precizat Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţa şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC, potrivit Adevărul.

”Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informaţie cu privire la toxicitatea şi la inflamabilitatea produsului.Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranţă pentru copii.Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire şi la deces./produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide şi regulamentele privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea (CLP)”, a adăugat reprezentantul ANPC.

Ultimele știri