Antena Căutare

Gelu Voican Voiculescu rupe tăcerea după 30 de ani de la Revoluție: „Auzisem de Ion Iliescu încă din 1968"

Fostul vicepremier, Gelu Voican Voiculescu a povestit la ”Sinteza Zilei” cum l-a cunoscut pe generalul Victor Atanasie Stănculescu, precum și pe alte figuri centrale din jurul lui Ion Iliescu.

Numit supervizor al procesului şi al execuţiei lui Ceauşescu, cunoscutul revoluționar Gelu Voican Voiculescu a jucat un rol cheie în Revoluția Română.

„L-am cunoscut exact în seara de 22 decembrie. Atunci când am plecat de la Comitetul Central către Ministerul Apărării între numeroșii generali care erau acolo am comunicat cu generalul Stănescu, care la intrarea MApN ne-a întâmpinat, iar generalul l-a salutat cu mâna la chipiu pe Ion Iliescu. S-a spus că acela e momentul în care i-a predat puterea lui Iliescu pe care ar fi preluat-o în jur de 1:30 când a dat comunicatul 39”.

Gelu Voican Voiculescu și-a amintit că a auzit prima dată de Ion Iliescu în anul 1968 când acesta a avut un discurs ”îndrăzneț” pentru acea perioadă.

„Auzisem de Ion Iliescu încă din 1968. Ion Iliescu a avut în Parlamentul de atunci o alocuțiune foarte îndrezneață și am reținut atitudinea cu care a condamnat intervenția sovietică. Tot în 1968 a apărut la Uniunea Scriitorilor la o ședință deschisă ținută de Adrian Păunescu și eu mă aflam în sală fiind prieten cu Adrian, iar pe scenă a apărut Iliescu care a prezidat într-un fel ședința de UTC”, a declarat Gelu Voican Voiculescu.

Gelu Voican Voiculescu a mai subliniat că la acea vreme „Armata Română nu avea un serviciu secret propriu-zis, ci că era supravegheată ea de către Securitate”.

Fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, reținut de DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc... Cine ar putea beneficia de scutirea impozitului pe venitul din chirii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x