Antena Căutare

Germania si Norvegia ofera cele mai multe locuri de munca pentru romani. Vezi care sunt conditiile!

Romanii care sunt in cautarea unui loc de munca in strainatate pot gasi mai usor in Germania si Norvegia. Cele doua state ofera cetatenilor romani peste 1000 de locuri de munca prin reteaua europeana EURES, anunta Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, conform Mediafax

In Germania sunt disponibile aproximativ 500 de locuri de munca pentru urmatoarele meserii: inginer, medic, asistent medical, agent call center, specialist in domeniul hotelier. Cei care sunt interesati de aceste job-uri trebuie insa sa vorbeasca limba germana.


Norvegia pune la dispizitie 405 locuri de munca, fiind cautate persoane care sa poata lucra ca ghid turistic, inginer electrician, inginer automatist, sudor, montator conducte, tinichigiu.

Elvira Rodica Andronescu, presedintele ANOFM, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca nu este o persoana care sa incurajeze exodul fortei de munca dar nici nu pierde din vedere faptul ca Romania este stat UE si astfel parte a retelei europene de ocupare, EURES.

Alte 100 de posturi sunt vacante in Danemarca, tara in care sunt cautati lucratorii necalificati in ferme de cultivare a fructelor si legumelor, stagiar - lucrator calificat in ferme de crestere a animalelor, sere, ferme de cultivare legume si fructe.

Din datele centralizate de ANOFM si Belgia are disponibile cinci posturi de asistent medical care ar putea fi ocupate de catre romani.

foto: Intact Images

A 12-a de proteste: Sute de persoane s-au adunat din nou in Piata Universitatii... VIDEO! Somerii din Bihor se bat pentru 120 de locuri de munca in Danemarca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x