Antena Căutare

Gerul umfla facturile la incalzire

Populatia se obisnuieste cu facturile in perioada iarnii. Gerul le scumpeste anul acesta mai devreme, din decembrie. Iar greul abia acum vine.

La familia Carlogea, din Balesti, Gorj, incalzirea este pe lemne. O singura soba incalzeste doua camere, iar lemnele costa peste 1.500 de lei. Cat de scumpa a devenit incalzirea pe gaze o stiu si cei din familia Vladulescu. Platesc peste 300 de lei pe luna, iar ca sa iasa cu bine din iarna au nevoie de peste 2.000 de lei.

Gazele s-au scumpit deja cu 5% in luna septembrie. Pana in luna iulie nu vor mai fi cresteri, dar iarna din 2013 va mai aduce o scumpire de 10 procente. Nici cei care au ramas in sistemul centralizat de incalzire nu vor fi ocoliti de facturi mari. In functie de localitate, scumpirea caldurii poate fi si de 100%. Motivul este eliminarea subventiilor la incalzire. Multe orase sunt intr-o situatie extrem de dificila.

Nici in luna noiembrie facturile n-au fost mici. Daca in Constanta, pentru un apartament cu doua camere, oamenii au platit in jur de 180 de lei, in Iasi si Pitesti, intretinerea a depasit 250 de lei. Iar ce-i mai greu abia acum incepe.

In Bucuresti, facturile s-ar putea dubla in luna decembrie. Estimativ, pentru un apartament de doua camere, factura ar putea depasi 250 de lei, iar pentru unul de patru camere, chiar si 400. Din 2013, autoritatile locale ar putea anunta taieri de subventii si in alte localitati, daca bugetul o va cere.

Festin cu lautari in Corbeanca. Cristian Tantareanu a petrecut alaturi de vecini la taiarea porcului... Cum decurge o zi din viata oamenilor care locuiesc la Polul Frigului din Romania ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x