Antena Căutare

Gheorghe Marmureanu: “Vor fi cutremure de peste 6 grade. Ne vor zgaltai, dar nu murim”

Directorul Institutului de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu, sustine ca nu se asteapta, in perioada urmatoare, la un cutremur de mari proportii in Romania, dar se vor resimti unele de intensitate medie

"Romania va avea parte de cutremure in perioada urmatoare, dar nu mai mari de 7 grade pe scara Richter, pentru ca la noi magnitudinea critica este de 7 grade. Vor fi cutremure de sase grade sau de sase si ceva. Ne vor zgaltai, dar nu murim", a declarat pentru Agerpres, Gheorghe Marmureanu.

Acesta a explicat ca, in prezent, lucreaza sistemul tectonic din Asia, care va fi activ pana in 2020 si considera ca va afecta serios Japonia.

"La ora actuala, lucreaza puternic sistemul tectonic din Asia, pana in 2020, si sunt convins ca in urmatorul timp va afecta serios Japonia, care este oarecum pregatita. Fenomenul prin care sistemul din Asia, respectiv India, lucreaza puternic a inceput in 2005 si se va termina in 2022. Pe urma va lucra sistemul tectonic african, care va fi activ pana in 2042, dar care nu a fost periculos niciodata pentru zona Vrancei. Cel mai mare cutremur generat de sistemul african in Romania a fost 6,7 grade pe scara Richter, inregistrat in 1990", a explicat directorul Institutului de Fizica a Pamantului (IFP).

Sursa: jurnalul.ro

Doi barbati au fost arestati, dupa ce au furat o jumatate de tona de titei dintr-o conducta... Din februarie 2011, painea mai scumpa cu 15%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x