Antena Căutare

A mai rămas doar Lina! Gherghina, una dintre siamezele operate în anii '80, a fost condusă pe ultimul drum

S-au născut lipite, dar de azi drumurile lor se despart pentru totdeauna. Dintre cele două siameze, operate în anii 80 de medicii din toată lumea, a rămas doar una, Lina. Şi-a dus sora geamănă pe ultimul drum.

S-au născut lipite, dar de azi drumurile lor se despart pentru totdeauna. Dintre cele două siameze, operate în anii 80 de medicii din toată lumea, a rămas doar una, Lina. Şi-a dus sora geamănă pe ultimul drum.

O boală fulgerătoare i-a curmat viaţa Gherghinei la doar 32 de ani. Un sicriu acoperit de flori şi o fotografie. Alături, o femeie în lacrimi. Aceeaşi. Dar, totuşi alta. Au fost, pe vremuri, un singur corp. Acum se despart.

Când s-au născut erau legate. Lina şi Gherghina împărţeau acelaşi ficat şi nimeni nu le-a dat şanse de supravieţuire. Dar viaţa le rezervase o minune. O echipă de 28 de medici le-a operat în Elveţia. Iar fetele au supravieţuit. Au trăit treizeci şi doi de ani separat, însă legate pentru totdeauna. Iar Lina a simţit că sora ei se stinge.

O boală de care nimeni n-a ştiut nimic a lovit necruţător. Gherghina a aflat în urmă cu câteva luni că e pe moarte. O tumoră îi măcina de ani de zile ficatul. Sfârşită, s-a întros acasă, la ai ei.

N-a trecut nici o lună de atunci, dar boala a răpus-o. A murit duminică dimineaţa, la spital. Gherghina a fost înmormântată azi, la biserica penticostală din satul unde locuiesc ai ei. La slujba de înmormântare au venit familia şi vecinii, dar şi oameni care nu le-au văzut pe surori decât la televizor.

Povestea lor a emoţionat, în urmă cu mulţi ani, o ţară întreagă. Două surori născute lipite una de alta, despărţite de o operaţie maraton şi, ulterior de viaţă: una a trăit în Spania şi cealaltă în Italia. Acum, după 32 de ani mai trec printr-o despărţire. Moartea.

Vezi VIDEO pe observator.tv!

Copiatul a intrat în era tehnologiei! Fiţuicile, de vânzare pe internet... A venit POTOPUL! Orașul Constanța, sub ape, în urma unei ploi torențiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x