Antena Căutare

Ghidul comerciantului de succes: 5 secrete pentru a evita formarea cozilor la casa de marcat

Un business de succes în domeniul comerțului de bunuri și mai ales de servicii mizează foarte mult pe experiența pe care o oferi clienților. Modul în care aceștia interacționează cu elementele afacerii tale reprezintă un factor în funcție de care ei vor stabili dacă rămân sau nu loiali brandului tău.

O problemă des întâlnită în spațiile comerciale care vând bunuri ori servicii o reprezintă formarea cozilor la casele de marcat. Din acest motiv, este important să știi cum anume poți preveni apariția acesteia. Iată, deci, 5 dintre secretele comercianților de succes:

Mai multe terminale POS

Primul și de altfel cel mai simplu mod de a îmbunătăți viteza de procesare a plății este deținerea unui terminal de tip Point of Sale separat pentru fiecare zonă de plată. Astfel, dacă există cinci case de marcat, fiecare dintre acestea ar trebui să aibă acces la propriul terminal POS. Având la dispoziție sisteme POS individuale, vei preveni evitarea blocajelor tehnologice care pot apărea în timpul efectuării tranzacțiilor și vei reduce considerabil timpul de așteptare la coadă.

Poți achiziționa aparate POS de pe datecs.ro la prețuri convenabile.

Sisteme de plată portabile și wireless

Din dotarea unui business care activează în comerț nu trebuie să lipsească terminalele portabile și nici cele care funcționează fără fir. Alegerea modelelor potrivite, adecvate specificului afacerii oferă un plus atât pe partea estetică (prin lipsa firelor), dar oferă foarte multe avantaje în ceea ce privește interacțiunea dintre casieri și clienți. Terminalele wireless și dispozitivele mobile se folosesc de semnale Wi-Fi, respectiv GPRS, ceea ce înseamnă că acestea oferă posibilitatea clienților de a efectua plăți direct în magazin sau în regim remote.

Aceste dispozitive sunt ideale mai ales pentru comerțul ambulant.

Viteză de conectare

Indiferent dacă utilizezi dispozitive fixe de plată sau terminale wireless ca soluții de procesare a plăților, vei sesiza o creștere importantă a vitezei de efectuare a tranzacțiilor dacă investești într-o conexiune rapidă de Internet.

Ca și în cazul oricărui alt dispozitiv conectat la Internet, casele de marcat, sistemele POS și alte terminale de plată vor funcționa în parametri optimi atunci când conexiunea este foarte bună. Astfel, procesarea plăților se va face instant, deci clienții nu vor fi nevoiți să aștepte pentru ca tranzacția să fie încheiată.

Cititoare contactless

Odată cu creșterea numărului de deținători de carduri care utilizează funcția tap and go, un cititor de carduri care poate procesa astfel plățile devine un obiect indispensabil pentru comercianți. Oferind clienților facilitatea de a efectua tranzacții fără a fi nevoie să introducă și cardul în sistemul POS (și, în funcție de suma de plată, nici codul PIN), întreaga operațiune se va face mult mai eficient.

Facturarea recurentă

Deși facturarea recurentă nu se implică tuturor business-urilor din comerț, în cazul în care aceasta se poate aplica este recomandat să se implementeze. Procesarea plăților prin această metodă va simplifica modul în care se fac tranzacțiile.

Actualizarea facturii recente îi va face pe clienți fericiți deoarece nu vor mai fi nevoiți să furnizeze periodic detaliile cărților de credit. Având un proces securizat și rapid de facturare vei reuși să îmbunătățești relațiile cu clienții.

Femeile care suferă de hipertensiune arterială în sarcină s-ar putea confrunta cu reapariţia ei în decurs de un an de la... 3 centrale termice care merită toți banii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x