Antena Căutare

Gigacaloria, neimblanzita de criza: Cat de mult s-a scumpit intretinerea

Criza a adus facturi mai mari la intretinere dupa ce gigacaloria s-a scumpit de la un an la altul in toata tara. Oamenii, cu venituri diminuate, s-au trezit ca trebuie sa plateasca mai multi bani ca sa nu stea in frig.

La nivelul intregii tari, criza a adus o scumpire medie de peste 30% a gigacaloriei in ultimii trei ani


Locuitorii din 33 de orase, resedinte de judet, au resimtit criza in facturile de la intretinere. Cea mai mare scumpire a gigacaloriei a avut loc in Baia Mare.

Din trimestrul trei al anului 2008 si pana in trimestrul similar din acest an, gigacaloria a crescut in Baia Mare cu 101,1 procente. Mai precis, la inceputul crizei, energia termica era livrata populatiei la un pret de 118,5 lei, iar acum pretul e de 238,3 lei.

A doua pozitie este ocupata de Focsani. Aici pretul gigacaloriei a fost majorat cu 82,4%. Mai exact populatia a platit anul acesta 270 de lei, in loc de 148 de lei cat costa gigacaloria in 2008.

Nici locuitorii din Oradea nu stau mai bine. Pretul gicacaloriei a crescut cu aproape 80%, in ultimii trei ani. Pretul gigacalorie a ramas neschimbat doar in Alba Iulia, Buzau si Vaslui.

Sursa: Antena3

Foto:Fin.ro

Romania, afundata in ceata: Accidente rutiere si curse aeriene anulate... VIDEO! Accident ca in filme pe pasajul Fundeni din Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x