Antena Căutare

GIP: Videanu a primit fara licitatie o concesiune din partea Guvernului Boc

Mugur Ciuvica, presedintele Grupului pentru Investigatii Politice l-a acuzat pe Adriean Videanu, ministrul Economiei, ca a mintit atunci cand a afirmat ca nu face afaceri cu statul, sustinand ca firma acestuia, MARMOSIM, a primit o concesiune fara licitatie din partea Guvernului Boc

Grupul pentru Investigatii Politice sustine ca ministrul Videanu a mintit intr-o declaratie publica, facuta in 19 iunie a.c, cand a declarat ca niciuna din societatile pe care le-a condus sau la care este actionar, nu a avut si nici nu va avea afaceri cu statul.

Potrivit GIP, primul-ministru Boc i-a dat colegului sau de partid si de Guvern, Adriean Videanu, licenta de concesiune pentru explorarea resurselor de gabbrou din Valea Almaselului. "Prin Ordinul nr. 61 din 26 martie 2009, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a aprobat «Licenta de concesiune nr. 11.799/2009» prin care Societatea Comerciala MARMOSIM SA a primit dreptul de «explorare a resurselor de gabbrou din perimetrul Valea Almaselului, judetul Hunedoara» (articolul 16 al Ordinului 61/2009)", se sustine in comunicatul GIP.

"Odata obtinuta licenta de explorare, pentru transformarea acesteia in licenta de exploatare este suficienta o simpla cerere. Potrivit Legii minelor nr. 85/2003, «la solicitarea titularului licentei de explorare, acesta are dreptul sa obtina direct licenta de exploatare pentru oricare dintre resursele minerale descoperite (articolul 17)». (...) MARMOSIM SA este firma familiei Videanu. Potrivit Registrului Comertului, MARMOSIM SA este detinuta in proportie de 95,86% de firma TITAN MAR SA. TITAN MAR SA apartine in totalitate ministrului Economiei Adriean Videanu si sotiei acestuia, Miorita Videanu. De altfel, Miorita Videanu este presedintele Consiliului de Administratie al MARMOSIM SA. Prin urmare, prin Ordinul 61 din 26 martie 2009, ANRM, autoritate aflata in subordinea Guvernului, a aprobat licenta de concesiune pentru firma ministrului Videanu. MARMOSIM SA a primit concesiunea fara licitatie, in urma unui «concurs de oferte»", se mai mentioneaza in comunicatul GIP.

Grupul pentru Investigatii Politice i-a solicitat premierului Boc sa raspunda public cate licente de explorare si de exploatare a resurselor naturale au primit firmele ministrului Adriean Videanu de la statul roman, cate dintre aceste licente au fost acordate in urma unor licitatii deschise si care este valoarea redeventelor platite de firmele lui Adriean Videanu pentru concesiunile primite de la statul roman si care este procentul reprezentat de aceste redevente din valoarea productiei firmelor lui Adriean Videanu.

Sursa: jurnalul.ro

Vezi cat va costa gigacaloria in tara la iarna!... VIDEO! Emil Boc, huiduit pe un santier de pe centura Capitalei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x