Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Google, 21 de ani. Ce nu știai despre motorul de căutare ce răspunde la ”trilioane de întrebări”

Pe 27 septembrie, zi în care Simona Halep, cea mai valoroasă jucătoare din România, își sărbătorește ziua de naștere, Google împlinește 21 de ani și celebrează evenimentul printr-un doodle specific: un calculator vechi, amintind de cei care l-au folosit, Sergey Brin și Lawrence Page, când au lansat Google, la această dată, acum 21 de ani

google

Pe 27 septembrie, zi în care Simona Halep, cea mai valoroasă jucătoare din România, își sărbătorește ziua de naștere, Google împlinește 21 de ani și celebrează evenimentul printr-un doodle specific: un calculator vechi, amintind de cei care l-au folosit, Sergey Brin și Lawrence Page, când au lansat Google, la această dată, acum 21 de ani

Google răspunde la ”trilioane de întrebări de căutare în fiecare an”. Astăzi, Google funcționează la nivel mondial și deja face parte din ceea ce numim a patra revoluție industrială.

Google este disponibil în mai bine de 100 de limbi și răspunde la ”trilioane” de cereri în fiecare an. De când a luat ființă și până în prezent, acesta s-a perfecționat, oferind imagini, hărți, video-uri, știri, servicii de mesagerie.

Deși ideea inițială a lui Brin și Page, cei doi fondatori, la vremea aceea doctoranzi ai Universității, era aceea de a crea un prototip al unui motor de căutare la scară mare, cei doi nici nu și-au imaginat ceea ce realizaseră printr-un ”simplu” proiect universitar.

Google nu a fost... Google de la început, ci s-a numit BackRub, până în 1997 când cei doi au decis să-i schimbe numele.

Numele de Google este, de fapt, un joc de cuvinte de la „googol”, neologism englez pus în circulaţie de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaş format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri.

Compania Google concurează puternic cu Microsoft, Apple și Amazon.

Google și Simona Halep, născuți în aceeași zi! La mulți ani

Google și Simona Halep, jucătoarea de tenis din România, sărbătoresc azi ziua de naștere. Cei doi sunt născuți la aceeași dată, cu mențiunea că anii diferă. Astfel, am putea spune că Simona Halep este cu șapte ani mai mare decât cel mai mare motor de căutare din lume.

Recomandari