Antena Căutare

Google. Cine a oferit banii necesari lansării companiei și cumpărării garajului

Google. Cine a oferit banii necesari lansării companiei și cumpărării garajului. Un angel investitor. Află mai multe din articolul a1.ro

Google. Cine a oferit banii necesari lansării companiei și cumpărării garajului Galerie
Google 20 de ani | businessinsider.com

Google Inc. a fost lansat după ce Andy Bechtolsheim, co-fondatorul Sun, i-a scris un cec de $100.000 lui Larry și Sergey în august 1998. Începutul poveștii despre Larry și Sergey datează din 1995. Aceștia s-au cunoscut la Universitatea Stanford. În ciuda diferențelor de opinii, cei doi au găsit împreună un scop comun. Ei doreau să pună bazele unui motor de căutare care folosește linkuri pentru a stabili importanța paginilor individuale pe World Wide Web.

Astfel, ei au numit acest motor de căutare Backrub. După o vreme, cei doi s-au gândit să îl redenumească, punându-i numele Google. Numele provine de la o poantă făcută în legătură cu expresia matematică pentru cifra 1 urmată de 100 de zerouri. Aceasta cu siguranță reflecta exact ceea ce Sergey și Larry au încercat să facă, prin dorința lor de a organiza toate informațiile din lume, făcându-le accesibile tuturor.

În următori ani, mulți investitori din Silicon Valley au fost atrași de afacerea celor doi tineri. Printre aceștia se număra și co-donatorul dela Sun, Andy Bechtolsheim care a fost dispus să ofere celo doi studenți o sumă generoasă pentru a pune bazele Google Inc. Prin urmare, ceea ce începuse ca fiind o afacere într-un cămin studențesc s-a transformat într-un proiect uriaș la scară mondială. Astfel, Larry și Sergey au mutat totul într-un garaj din suburbia Menlo Park, California.

Sursă foto: businessinsider.com, cnbc.com

Accident GRAV în apropiere de Aninoasa! A fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD... Vești bune pentru șoferi! Începând de astăzi, alți 9,5 kilometri de AUTOSTRADĂ se deschid circulației...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x