Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Adela

Google Classroom, soluția pentru elevii care lipsesc de la școală din cauza gripei

În plin sezon gripal, când sute de elevi din toată țara au lipsit de la ore, o învățătoare care predă la un liceu privat din București a găsit o metodă pentru a pierde cât mai puțin din materie.

Google Classroom

Cu ajutorul Google, dascălul a putut să țină zilnic legătura cu elevii, să le trimită ce a predat la clasă, să le traseze sarcini și chiar să le corecteze temele.

"Doamna ne trimitea pagina în Classroom, eu primeam notificare și ne scria: vă rog să rezolvați această fișă. Ori scriam răspunsurile și pozam...", a declarat un elev

Trei grădiniţe închise integral din cauza gripei; alte 46 de unităţi de învăţământ sunt închise parţial

Google Classroom, soluția pentru elevii care lipsesc de la școală din cauza gripei

Maria Bondoc este învățătoare la un liceu privat din Capitală. Îngrijorată de numărul mare de copii care lipsesc din cauza gripei, s-a gândit la o metodă simplă, dar atractivă, pentru a-i ajuta pe cei mici să țină pasul cu colegii prezenți. Aplicația se numește Google Classroom, iar copiii au instalat-o și pe telefoane, și pe tablete.

"Această aplicație îmi permite să notific părinții din momentul în care trimit ceva spre rezolvare, în orice clipă părinții știu ce lucrează copiii aici, fie că nu și-au efectuat tema, fie că au primit o temă spre rezolvare. Îmi permite să dau feedback, să spun dacă au făcut bine sau nu, să dau o sugestie de rezolvare", a povesit Maria Bondoc, profesoară de matematică.

Dascălii spun că orice zi cu mulți absenți le fac munca de două ori mai complicată.

Silvia Moraru, directoarea unui liceu privat a spus: "Este un mijloc atractiv și pentru elevi și profesori și eficiența lecției crește. Se comunică direct cu elevul, sau i se poate face un program diferențiat fiecăruia."

Sfat de sănătate. Cum ne protejăm de gripă și viroze respiratorii

Recomandari