Antena Căutare

Google marchează ziua de azi, 15 august 2024, cu două ilustrații speciale. Unde sunt vizibile și ce evenimente indică

Google marchează ziua de azi, 15 august 2024, cu două ilustrații speciale. Browserul celebrează evenimente importante pentru Coreea de Sud și India. Rămâi pe a1.ro pentru a vedea despre ce este vorba.

Google marchează ziua de azi, 15 august 2024, cu două ilustrații speciale | Capturi Google Doodle

Azi, 15 august 2024, este o zi foarte specială pentru două țări din Asia. Google a lansat un doodle special pentru fiecare regiune în parte. Ilustrațiile marchează evenimente notabile în istoria celor două state.

Google celebrează astăzi, 15 august 2024, Ziua Oficială a Eliberării Coreei

Pe data de 15 august 1945 a avut loc o întâmplarea ce a schimbat complet soarta oamenilor din Coreea de Sud și Coreea de Nord. Țările și-a obținut independența, această zi fiind extrem de importantă pentru populație.

Ziua Oficială a Eliberării Coreei mai este numită și „restabilirea luminii”. Această sărbătoare deosebită comemorează momentul în care Coreea și-a câștigat libertatea după 35 de ani în care s-a aflat sub stăpânire Imperiului Japonez.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Google a lansat un doodle nou pentru 7 august 2024. Ce eveniment marchează ilustrația

Trei ani mai târziu a fost înființat primul guvern sud-coreean. Pentru că este un eveniment cu o mare încărcătură emoționantă pentru locuitori și conducătorii statului, aceștia organizează în fiecare an pe data de 15 august o mulțime de activități prin care sărbătoresc Ziua Oficială a Eliberării Coreei.

La această dată, sud-coreenii participă la diferite parade, spectacole și evenimente culturale. Tot pe 15 august, oamenii țin un moment de reculegere pentru a onora memoria martirilor patrioti. Populația ridică steagul Coreei de Sud atunci când se gândesc la semenii lor ce au luptat pentru independență.

Steagul național alb, roșu și albastru este înconjurat de patru seturi de benzi negre, care reprezintă fiecare cerul, pământul, apa și focul.

Google a lansat un doodle special pentru Ziua Independenței Indiei de pe 15 august

La data de 15 august 1947, India și-a câștigat libertatea de sub dominația colonială. Pentru această zi importantă, Google a lansat un doodle special, care a fost ilustrat de Vrinda Zaveri, pentru a celebra Ziua în care țara și-a obținut independența.

India are o istorie spectaculoasă. Poporul său s-a aflat timp de aproape două secole sub stăpânire străină. În tot acest timp, oamenii s-au luptat cu inegalitatea, violența și lipsa de drepturi fundamentale. Țara din Asia a fost condusă de figuri proeminente precum Mahatma Gandhi, Jawaharlal Nehru și Subhas Chandra Bose.

Citește și: Google marchează ziua de azi, 5 august 2024, cu două ilustrații speciale. Unul dintre doodle-uri e vizibil și în România

Statul a reușit să își obțină independența prin nesupunere civilă. Cu multă perseverență și sacrificii uriașe, populația a primit libertatea pe care și-o dorea cu multă ardoare de atât de mult timp.

De Ziua Independenței în India se organizează diferite spectacole. Oamenii participă la momentul în care drapelul țării este ridicat, la parade, chiar și la mitinguri comunitare. De asemenea, există și alte activități prin care populația poate celebra această sărbătoare specială.

Pe 15 august 2024, casele, clădirile, străzile și mașinile sunt decorate cu steagul național. Milioane de cetățeni cântă imnul național al Indiei, Jana Gana Mana, de asemenea, pe tot parcursul festivităților. Populația se bucură din plin de libertatea pe care au primit-o din partea semenilor în urmă cu 77 de ani. Multe vieți au fost luate pentru această independență a statului.

Imagini virale surprinse într-o biserică din Oradea. Un grup de copii, demonstrație de arte marțiale în lăcașul de cult... Rezultate Loto azi, 15 august 2024. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x