Antena Căutare

Google marchează ziua de azi, 18 septembrie 2024, cu un doodle special. Ce celebrează și unde e vizibil

Google marchează ziua de azi, 18 septembrie 2024. Iată ce sărbătorește și în ce țară e vizibilă animația.

Google marchează ziua de azi, 18 septembrie 2024. Iată ce sărbătorește și în ce țară e vizibilă animația. | Google

Google sărbătorește ziua de 18 septembrie 2024 și aduce aminte de o sărbătoare foarte importantă pentru Chile.

Este vorba despre un doodle de Ziua Națională a statului Chile, care prezintă dansul tradițional Cuecadance, care provine din imitarea dansului găinilor.

Citește și: Google marchează ziua de azi, 5 august 2024, cu două ilustrații speciale. Unul dintre doodle-uri e vizibil și în România

Ziua Independenței în Chile, pe 18 septembrie 2024

Articolul continuă după reclamă

Poporul chilian sărbătorește Ziua Independenței, una dintre sărbătorile naționale, pe 18 septembrie. Celebrarea acestei sărbători deschide o serie de evenimente festive, care sunt așteptate de copii și adulți, deoarece multe școli și companii au o vacanță de o săptămână.
Spaniolii au început să cucerească Chile în 1540, în speranța de a găsi mine bogate în aur și argint.

Deși nu au găsit ceea ce își doreau, au recunoscut potențialul agricol al țării. Spania a administrat Chile ca una dintre coloniile sale până la începutul anilor 1800, când mișcarea de independență a început să se răspândească în toate coloniile din America Centrală și de Sud. În Chile, mișcarea a fost forțată și de numirea unui guvernator nepopular în 1808.

La 18 septembrie 1810, în Chile a fost înființată Prima Juntă Guvernamentală pentru a administra țara după depunerea și întemnițarea regelui Ferdinand al VII-lea de către Napoleon Bonaparte. Acesta a fost unul dintre primii pași ai statului Chile către independență și evenimentul care a dus la începutul Războiului de independență chilian.

Citește și: Google sărbătorește ziua de azi, 9 septembrie 2024, cu un doodle special. Ce reprezintă animația cu bezele

Oficial, Chile și-a declarat independența față de Spania abia la 12 februarie 1818 și a fost recunoscută la 25 aprilie 1844. Cu toate acestea, înființarea primei junte guvernamentale și începutul războiului de independență sunt sărbătorite în mod tradițional în Chile ca Ziua Independenței.

Sărbătorirea Zilei Independenței este marcată cu petreceri naționale, care includ parade, dans, petreceri și manifestări de mândrie națională. Un foc de artificii luminează cerul seara.

Un român, candidat la examenul de admitere în Jandarmerie, prins că voia să copieze. Ce l-a dat de gol... (P) Cum poți avea facturi mai mici la utilități: cele mai bune sfaturi pe care le poți aplica acasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x