Antena Căutare

Gorj: Anchetă a Gărzii de Mediu după ce zeci de tone de deşeuri au fost descoperite într-o carieră a Complexului Energetic Oltenia

Garda de Mediu Gorj şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean au început o anchetă după ce 40 - 50 de tone de deşeuri au fost descoperite luni dimineaţă într-o carieră minieră la Complexul Energetic Oltenia.

„Suntem în anchetă, împreună cu Inspectoratul de Poliţie Gorj cu privire, atât la provenienţa deşeurilor, cât şi la luarea măsurilor care se impun, conform legislaţiei, pentru toţi cei care se fac vinovaţi. Este o anchetă în curs de derulare pe care am pornit-o luni. La momentul acesta nu putem stabili exact data la care au fost abandonate aceste deşeuri. Vom finaliza ancheta şi vom avea toate concluziile pe marginea acestei fapte şi le vom face publice”, a declarat pentru Gheorghe Sanda, şef al Gărzii de Mediu Gorj.

El a precizat că sunt 40-50 de tone de deşeuri şi că la acest moment nu se ştie exact dacă sunt de provenienţă străină.

”Colaborăm şi cu alte comisariate judeţene din ţară, cu cele de la vamă, să vedem exact dacă sunt de provenienţă străină, pe unde au intrat, când au fost aduse. Este o anchetă mai largă”, a afirmat Sanda.

Euronews scrie într-un material că managementul deşeurilor reprezintă o provocare majoră pentru România care vede cum ajung pe terenul său din ţările din vest toate tipurile de deşeuri. România a devenit pubela Europei. Asta, pentru că tratarea deşeurilor este foarte ieftină: 17 euro pe tonă faţă de 250 de euro oriunde altundeva în Europa.

Sursa : news.ro

Unii șoferi susțin că au trecut granița din Italia în România fără ca nimeni să-i întrebe nimic: "Chiar m-am mirat&... Klaus Iohannis, demitizează „virusul ucigaș”: Noi avem noroc, cei infectați de coronavirus sunt în stare bună!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x