Antena Căutare

Reformele în Educație, aprobate de Senat. Învățământ obligatoriu de la grupa mică de grădiniță

Propunerile de modificare a Legii Educației, privind extinderea învătământului obligatoriu de la 11 ani la 16 ani au fost aprobate. Astfel, copiii care au împlinit cinci ani vor fi înscriși automat în grupa mare, începând de anul viitor, ca mai apoi să treacă la grupa pregătitoare. În plus, Ministerul Educației vrea ca și grupa mică să devină obligatorie. 

Propunerile de modificare a Legii Educației, privind extinderea învătământului obligatoriu de la 11 ani la 16 ani au fost aprobate. Astfel, copiii care au împlinit cinci ani vor fi înscriși automat în grupa mare, începând de anul viitor, ca mai apoi să treacă la grupa pregătitoare. În plus, Ministerul Educației vrea ca și grupa mică să devina obligatorie.

Proiectul de modificare a legii stipulează faptul că anii de învăţământ obligatoriu vor fi extinși treptat, astfel că din 2023 şi copiii de 4 ani vor fi înscrişi în mod obligatoriu la grădiniţă, iar până în 2030 va deveni obligatorie şi grupa mică.

Inițiatorii legii au motivat deciziile spuând că în mediul rural copiii nu sunt înscriși de părinți la grădiniță, ceea ce face mai dificili primii ani de școală. Mai mult, autoritățile se angajează să construiască peste 2.500 de grădinițe noi la nivel național.

Schimbări și la gimnaziu: Evaluarea Națională s-ar putea desființa de anul viitor

Nici elevii mai mari nu scapă de schimbări în sistemul de învățământ. Ministrul Educației propune desființarea Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a, în condițiile în care învătământul obligatoriu începe la cinci ani și se încheie la terminarea liceului, în clasa a XII-a.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Până acum, învățământul obligatoriu ținea până în clasa a X-a, iar părinții trebuiau să-și trimită copiii la clasa pregătitoare, celelalte grupe de grădiniță fiind opționale.

Statul ar putea acorda mai multe zile libere. Concediu de 42 de zile pentru mai multe categorii de bugetari... Secretul numelui de botez! Ai un prenume „creștin” sau „necreștin”. Află care este destinul tău...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x