Antena Căutare

Gravidele din Suceava trăiesc un coșmar: ”Nu am fost primită nicăieri. N-am unde să fac o ecografie!”

Situaţie dramatică prin care trec femeile însărcinate din Suceava în plină pandemie de coronavirus. Tinerele nu sunt primite în nicio unitate medicală de stat sau privată pentru că vin din spitalul-focar. Avem mărturii cutremurătoare de la femei care se plâng că cel mai aşteptat moment al vieţii s-a transformat în coşmar.

Între timp, în România bilanţul îmbolnăvirilor creşte. Alţi 160 de oameni au fost testaţi pozitiv în ultimele 24 de ore, iar printre ei se numără şi un copil de 13 ani. În total, numărăm 1.452 de cazuri şi 30 de decese.

”Sunt însărcinată în 36 de săptămâni, cu risc de sarcină, lichidul amniotic este prea mult, aşadar în orice moment se poate rupe apa, tensiune mărită, nu am mai făcut niciun control pentru că nu avem unde. Vă zic sincer, nu am mai văzut așa ceva, nu credeam că o să trec printr-un coșmar.”, a declarat Ștefan Alexandra, o gravidă din Suceava.

Femeia se teme că bebeluşul ar putea veni pe lume oricînd doar că niciun medic nu e pregătit să-l întâmpine. Femeia a fost refuzată de mai multe spitale din ţară pentru că sarcina i-a fost monitorizată până de curând la Spitalul Judeţean Suceava, epicentrul infecţiei cu coronavirus din România. Ea a apelat şi la o clinică privatăaflată la 200 de kiklometri, în Bistriţa, dar şi acolo a fost refuzată categoric.

Cum maternitatea de la spitalul judeţean s-a închis femeia nu a mai putut face niciun control în ultima lună şi nici măcar ecografiile care sunt vitale.

ALERTĂ! România, tot mai aproape de Scenariul 4. Un bărbat infectat acu noul coronavirus a murit, bilanțul ajungând la 30 de morți

”Trebuia să fac controlul să vadă cum este poziţionat copilul, pentru că el în orice moment îşi poate schimba poziţia şi aşa hotărâm dacă este o naştere naturală sau o cezariană. Trebuia să mai fac consult şi cu inima, să vedem cum stau cu tensiunea şi cu sângele iarăşi.”, a mai povestit ea.

Femeia speră ca într-o situaţie de urgenţă să fie totuşi dusă la un spital din judeţ.

Şi nu e singurul caz. Multe alte tinere sunt în aceeaşi situaţie.

O femeie de 29 de ani este la fel de disperată. În plus are şi o sarcină cu probleme.

”Pot să dezvolt complicaţii pe timpul sarcinii oricând. În situaţia în care sunt eu poate să mi se matureze placenta prematur şi nu va mai veni copilul. Eu n-am unde să fac o ecografie, să văd în ce situaţie e sarcina mea. Trebuia să fac ecografie săptămâna asta şi nu am avut unde, pentru că cabinetele sunt închise. Şi aştept.”, a explicat femeia.

Alexandru Rafila, scenariu sumbru pentru România: ”Vom trece de 1.000 de cazuri de coronavirus pe zi!” Când se va întâmpla acest lucru

Între timp, mai răzbat şi veşti bune din Suceava. Bebeluşul de 5 luni iconfirmat ieri cu coronavirus începe să-şi revină. Copilul cu rujeolă a fost plimbat între spitale şi inetrnat alături de mama sa de-a valma într-o secţie cu bolnavi de covid-19. Aseară, cei doi au fost transferati la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Contactat de o echipă Observator, ministrul Sănăăţii spune că nu a fost informat despre situaţia femeilor gravide din Suceava. Criza din spitale e departe de final. La Suceava s-au îmbolnăvit şi şase ambulanţieri care au adus pacienţi la spitalul focar.


Cătălin Moroșanu sare în ajutorul tânărului care a mers călare pe cal 40 de kilometri ca să-și vadă soția la maternitate... Testarea bucureștenilor pentru coronavirus se amână. S-a aflat cum vor fi aleși oamenii care participă la acest experime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x