Antena Căutare

Grecia a intrat în zona roșie. Turiștii nevaccinați intră în carantină la revenirea în România. 13 insule, la nivel "roşu închis"

Grecia a fost inclusă pe lista roşie, ca urmare a creşterii incidenţei cazurilor de coronavirus. Persoanele intră în carantină dacă nu au vaccin, iar cele au făcut vaccinul nu trebuie să se izoleze. Lista intră în vigoare la 1 august.

Grecia a intrat în zona roșie
Grecia a intrat în zona roșie | shutterstock

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Decizia a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii românii care se întorc în ţară la sfârşit de săptămână.

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi, 29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat”, a transmis, joi, CNSU, potrivit news.ro.

Includerea Greciei pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic compromite concediile a mii de români care au ales ca destinație insulele grecești.

Vacanțe "spulberate" pentru români. 13 insule grecești sunt în zona "roşu închis"

Potrivit reglementărilor în vigoare, turiştii nevaccinaţi care se întorc din această destinaţie preferată pentru vacanța de vară vor fi nevoiţi să facă şi teste PCR şi să stea şi în carantină. Singurii scutiţi de orice îngrijorare sunt cei vaccinaţi.

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din statele aflate pe lista galbenă sau pe cea roşie.

Centrul European pentru Controlul Bolilor a marcat cu roşu închis nu mai puţin de 13 insule greceşti. Astfel, orice călătorie înspre şi dinspre aceste zone este descurajată. Printre cele 13 insule se numără şi destinaţii extrem de cunoscute şi de frecventate de turişti, precum Rodos, Santorini sau Mykonos, notează Reuters.

Notitificarea cu "roşu închis" reprezintă zone cu risc ridicat de infectare. Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, Grecia are o incidenţă de 3,46. Orice ţară care depăşeşte rata de 3, trece automat pe lista roşie, relatează Observator.

Cei nevaccinaţi trebuie să stea în carantină indiferent dacă prezintă un test PCR negativ

Notitificarea "roşu închis" reprezintă zone cu risc ridicat de infectare. Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, Grecia are o incidenţă de 3,46. Orice ţară care depăşeşte rata de 3, trece automat pe lista roşie.

Persoanele care vin în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte, potrivit Observator.

Însă nu la fel stă și pentru adulți. Persoanele nevaccinate care vin din ţările incluse în zona roşie sunt nevoite să stea în carantină chiar dacă prezintă test PCR negativ.

În schimb, cei nevaccinaţi care intră în România din ţările aflate pe lista galbenă stau în carantină 14 zile, dacă nu prezintă un test PCR negativ.

Cum să mergi gratis cu metroul din București. O campanie Metrorex, dedicată reciclării deșeurilor. Ce condiții sunt... Evoluția Miss Univers. Cum s-au schimbat standardele frumuseții feminine de-a lungul timpului - FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x